Příjemný den Vám Všem!
Rozhodla jsem se dubnové příspěvky věnovat ve větší míře kuchyni, lépe řečeno vaření, pečení...kuchtičkování.
Přesto se třeba bude můj recept někomu hodit.
Nasladko ho připravuji celkem často, ale naslano...to je jiný level.
Hodí se především ke smetanovo-sýrovým dezertům, např. k cheesecaku, ale vynikající je i na vanilkové zmrzlině. Zkrátka, využití má nepřeberné.
1 hrnek cukru (225 g)
2 PL zlatého sirupu (dá se koupit v Marks & Spencer)
1/4 hrnku vody (60 ml)
1/2 hrnku nejméně 33% smetany (120 ml)
2 PL másla (30 g)
1 ČL vanilkového extraktu
Za stálého míchání přivedeme cukr, sirup a vodu v hrnci k varu.
Jakmile dosáhneme varu, snížíme teplotu a jemně mícháme dokud směs nezíská zlatou barvu.
Pomalu pak vmícháme smetanu a stáhneme z plotýnky. Směs vymícháme dohladka.
Přidáme máslo a sůl a znovu promícháme.
Jakmile směs lehce vychladne, přidáme vanilkový extrakt a naposledy řádně promícháme.
Martinko, už tak rok ho mám nafocený, abych ho vložila... Ale na na tak hezkých fotkách, jako ty!
OdpovědětVymazatJe to dobrota...
Přeji hezký večer, Helena
Marti, jsi šikulka. Pozdravuji Terku. Užívejte jarních dnů. Věrka
OdpovědětVymazatZdravim, krasne velikonoce, mate moc krasne sklenicky. Muzu vedet, kde se daji koupit.
OdpovědětVymazatMusím kúpiť zlatý sirup a idem na to. Chystám sa už dlho. Andrea
OdpovědětVymazat