sobota 1. srpna 2015

SONNENTOR


Zdravím všechny po skvělé týdenní dovolené za krásami jižní Moravy.

Tentokrát jsme za "sídelní" město vybrali Valtice a odtud jsme pak vyjížděli za vším možným. Jedním z našich TOP výletů byla cesta do Čejkovic, kde se nachází bylinková firma

S O N N E N T O R


Zjistili jsem si, že u nich probíhají exkurze, no a co bychom to byli za bylinkovou rodinu, kdybychom takovou prohlídku neabsolovovali.
Bylo to jedním slovem EXKLUZIVNÍ.


Nejen velmi pozitivní přístup všech lidí (například za prodejním pultem paní Michaely), kteří tam pracují, ale celý neuvěřitelně voňavý prostor se mě vnitřně dotknul.
Velmi také oceňuji to, že ve firemní kavárničce nabízejí zboží od soukromých malých podnikatelů. Například skvělou domácí zmrzlinu vyrábí paní Monika Dobešová, domácí moučníky zase paní Ladislava Škrobáková, Jitka Herůfková nebo Jitka Křižáková.
Samozřejmostí je bylinná domácí limonáda.
Ve firmě v Čejkovicích pracuje 90 zaměstnanců a s lidmi, kteří pro Sonnentor pěstují v Čechách bylinky, mají prý téměř rodinný vztah.
Firma neprodukuje žádný odpad. Například bylinný prach zpracovávají do tzv. peletek, které se využívají k otopu. Na střeše firmy jsou vysázeny rostliny a zahlédli jsme tam i několik včelích úlů.


Teď už se jen kochejte v několika snímcích, které jsme pořídili.


Kdybyste si chtěli udělat výlet, tak 6. září se tu konají Čejkovické bylinkové slavnosti ...slavnosti bylin, čajů a koření spojené s bohatým doprovodným  programem. Více se můžete dozvědět zde.


To víte, že nákup jsme si udělali. Bylinné čaje, ale i  koření do polévky nebo do pomazánky a koupili jsme si i zelenou kávu. Zatím jsem o ní jen četla, ale nepila jsem ji, tak ji alespoň vyzkouším.


Navštívili jsme toho letos opravdu mnoho, brzy zpracuji novou reportáž, to kdybyste se chtěli inspirovat na nějaký hezký výlet.

Mějte se fajn


Objetí všem
Martina


14 komentářů:

  1. Martina velmi prijemny vyletik ste si urobili ♥ Tesim sa na dalsi tip, Alexandra

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Alexandro, brzy tu další reportáž.
      Pa Martina

      Vymazat
  2. Odpovědi
    1. Škoda, že není přes monitor cítit ta vůně, která se line celým prostorem.
      Martina

      Vymazat
  3. Marti, to je skvelý tip na výlet. A nemáme to tak ďaleko zo Slovenska, necelých 100 km. Andrea

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Andrejko, určitě se jeďte podívat. Opravdu to stojí za to.
      Ahojky, Martina

      Vymazat
  4. děkuji za krásnou reportáž, bydlím v Hodoníně, jenom kousíček odtud a na slavnosti bylinek jezdíme každoročně. Taky čaje a různé koření používám a nemůžu si je vynachválit - sluneční pozdrav, polévková čepička, koření na pizzu a těstovinu - ty mám nejraději, kdybych vybrala ty své TOP. Díky za propagaci skvělé firmy a jejích výrobků.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Jíťo, už dnes jsem požila koření do polévek a andělské koření do pomazánek...a jedním slovem SKVĚLÉ!
      My jsme byli...myslím tím celou naši rodinu, naprosto nadšení celým prostorem firmy i lidskostí všech zaměstnanců. Určitě využiji i tvých tipů a koření si objednám přes e-shop.
      Měj se prima ☼, Martina

      Vymazat
  5. Jojo můj milovaný !!! moc se nám u nich líbí ♥ Iva

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kdybychom bydleli blíž, tak jsem tam každý týden ☺
      Pa Martina

      Vymazat
  6. Martinko, znám ty obaly, ale nikdy jsem je blíž nezkoumala, tak moc děkuji za info i parádní exkurzi, je vidět, že si tam byla ve svém živlu, a nedivím se...
    Přeji hezkou neděli, Helena

    OdpovědětVymazat
  7. Děkuji za dnešní příspěvek, oslovil mě a navnadil k návštěvě :-). Takových míst není nikdy dost. Těším se na další fotoreportáže z dovolené, ve Valticích jsme byli loni na kolech a určitě ne naposled .. hezký zbytek léta, HanaL.

    OdpovědětVymazat
  8. Martinko, krásně jste výletovali! My zase jezdíme do rakouské mateřské firmy Sonnentor - nedaleko Zwettlu a vždy je to příjemný zážitek pro všechny smysly... Už se zase těším na novinky v nabídce! Mějte hezké srpnové dny, pa Maru

    OdpovědětVymazat
  9. Marti, tam muselo být krásně, úplně už si představuji tu vůni. Jo, a moc vám to všem sluší! Radka

    OdpovědětVymazat

Velmi děkuji za krásné a milé komentáře, které mi tu necháváte. Děkuji, Martina ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...