Jedu v prázdninovém režimu.
Vařím jednoduše, rychle, zeleninově, barevně.
Dnes domácí bramborovo-petrželové nočky s lososem, mladou žlutou cuketou a žampiony.
Často se při čtení blogů ostatních blogerek zasměju od srdce. Říkám si, že bych měla ten svůj blog glosovat asi taky trochu jinak, ale jak ? Nejsem bohužel majitelkou takového toho vtipného střeva, a nutit se do něčeho, co mi nejde od srdce, to nechci. Jóóó, to naše Teri, to je jiná. Ta umí inteligentním vtipem skvěle zabodovat ve společnosti i v soukromí. Má vždy takové to přesně mířené slovo, které rozesměje. Musím bohužel přiznat, že po mně to teda nemá ☺ A tak mně tedy nezbývá nic jiného, než vést můj blog tak, jak umím a udělat z něj třeba takový "návodník" a kuchařku, kam se dcera bude moct kdykoliv podívat, až bude mít vlastní domácnost a bude muset vařit svým dětem.
Proto jsem tu také dnes s receptem na vyloženě letní oběd.
Jdeme na to...VAŘÍME:
Budeme potřebovat:
na nočky
uvařené brambory
hrubá mouka
vejce
sůl
najemno nasekaná hladkolistá petrželka
na směs
4 mini cuketky
1/2 mladé lahůdkové cibule
10 žampionů
200 g uzeného lososa
zelená nať cibulky
hladkolistá petrželka
olivový olej na pánev
smetana 33%
sůl dle chuti
20 g chladného másla
balíček mozzarelly
Těsto na nočky si připravíme stejně jako na bramborové knedlíky. Pracujeme rychle, těsto rádo řídne. Vytvarujeme si nočky, které vaříme v dostatečném množství vody do doby, než vyplavou na povrch.
Mezitím si na pánvi rozehřejeme trošku olivového oleje a na něm zpěníme cibulku a na kolečka nakrájené cuketky. Postupně přidáváme žampiony a kousky lososa. Necháme mírně dusit, případně podlijeme kapkou vody. Následně zalijeme smetanou, přidáme natrhanou mozzarellu, zkusíme, zda je vše dostatečně slané a provaříme. Na úplný závěr vmícháme petrželku a nať cibulky a po vypnutí vmícháme chladné máslo.
Moje milé čtenářky,
děkuji Vám za přízeň a čas, který trávíte na mém blogu.
Mějte se moc hezky a příště zase ahoj
M.
Teda Martinko,
OdpovědětVymazatže jsem nezajela na oběd ;-)
To je přesně moje parketa a normálně tu slintám na klávesnici ;-)
Já dnes měla dukátové buchtičky ze závodní jídelny.
Ahoj Iluško, škoda převeliká, že bydlíš daleko, mohly bychom spolu obědvat častěji. Šimíkovi pusénku, pa pa M. ♥
VymazatPozor! Vyletí... motýl! (ty nočky mi tak trochu připomínají motýlí líheň) 😊
OdpovědětVymazatVítám Vás paní doktorko...při troše fantazie i motýl může být ☺
VymazatKrásné dny, M.
Martinko, to je tedy luxusní letní oběd! Nádhera!
OdpovědětVymazatA jinak - tvůj blog čtu moc ráda. Umíš mě nejen rozesmát, ale dojmout a přinutit k zamyšlení. Nic neměň, jsme jaké jsme!
Hezký večer, Helena
Helinko...ty jsi zkrátka dobrá duše. Mám tě moc ráda, pa pa M. ♥
VymazatZajímavý recept (a moc hezky nafocený). Já z cukety dělala loni "nudle" a k nim omáčku z lososa a smetany. To je tak trochu podobná kombinace - jen ty nočky mi chyběly...
OdpovědětVymazatHezký den
Ahoj Stáni, mám moc ráda recepty s mladými cuketkami. Na to je léto nejlepší. Přeji krásné dny, M.
VymazatMáte to krásný ten oběd. A určitě byl i chutný. Ty nočky vypadají moc hezky, jeden jako druhý. To se mi nikdy nepodaří. A Váš blog čtu moc ráda. Pište prosím dále jako doposud. Pěkné léto. K.
OdpovědětVymazatMilá Kamilo, moc děkuji. Mějte se fajn, M.
VymazatMilá Martino, máš přes čtyři sta pravidelných čtenářů. To nejspíš o něčem vypovídá, nemyslíš...Dělej blog tak, aby jsi z něj měla sama radost.
OdpovědětVymazatMě se tady třeba líbí proto, že zde vyzařuje pohoda:-).
Měj se krásně a mimochodem...ty nočky jsou umělecké dílo:-).
Henrieta
Ahoj Henrieto, mockrát ti děkuji ♥ právě tvůj blog čtu moc ráda. Píšeš vtipně, trefně, umíš pobavit ♥
VymazatMěj se moc prima, pa pa M.
Jsi moc milá Marti, děkuji.
VymazatZase nejspíš nikdy neudělám tak krásné fotky jako Ty...:-).
Měj pohodový týden.
Henrieta
Marti, to je právě to krásné, že jsme každý jiný a tím pádem si vedeme i blogy "po svém" a ten tvůj je plný inspirace a pohody.
OdpovědětVymazatTaké mám ráda letní lehké obědy či večeře a hlavně je dostatek čerstvé zeleniny, to miluji. Bramborové těsto jsi vařila z nových brambor? No, ptám se hloupě, že? Ze starých již těžko...Já si totiž pamatuji, že mi mamka vždy říkala, že z nových brambor to nejde :o)) a tak jsem to ani snad nikdy nezkusila. TAkže díky za inspiraci - noky já prostě miluji (ale většinou je kupuji).
Já jsem již druhý týden obklopena vnoučaty - nejprve dvě a nyní malý Jonášek. Nic nestíhám, se vším jsem pozadu (jako žehlení a uklízení), zahrada volá o vytrhání plevelů. Ale jsem za ty chvíle vděčná. Nyní se po obědě spinká, tak rychle nakukuji co je kde nového.
No a to jsem se ale rozepsala !!!
pa Ála
Ahoj Alenko, moc ti děkuji za pochvalu, jsi zlatá ♥
VymazatNa nočky mám takovou vychytávku, nebo spíš mám ty správné brambory - jsou to předvařené vakuované brambory (manžel je má v nabídce v práci) a z těch nočky dělám. Jsou na to úplně nejlepší. Chápu ale, že ne každý se k takovému produktu dostane, a proto vařit ze starých, z nových brambor by to opravdu moc nešlo.
Alenko, měj se s vnoučátky fajn, M.
Kdyby mitak nekdo tohle vyvarel, to bych se mela:-). Pekne letni dny. M.
OdpovědětVymazatJá vím...☺☺☺ já bych tě pozvala, ale bydlíme od sebe daleko ☺
VymazatPa pa M.
Martinko, vypadá to krásně .... s chutí bych si dala .... určitě to chutná líp než nějaká "vtipná kaše" :o) .... Marki
OdpovědětVymazatMarkinko, jsi milá. Hned bych tě pozvala, ale když Vy všechny bydlíte tááák daleko. M.
VymazatTak toto je presne moja šálky kávy. Milujem nočky s rôznymi omáčkami. Najčastejšie robievam so štyrmi druhmi syra. Andrea
OdpovědětVymazatAndrejko, i já mám tato jídla moc ráda. Pa M.
VymazatMartinko, vy opravdu nikdy nezklamete! Tato kombinace musí být super a děláte tedy opravdu chutě! Servis jak v prvotřídní restauraci, navíc jste k tomu přidala opět kus srdíčka...Krásné léto a těším se na další inspirace. Moc zdravím, Libuš
OdpovědětVymazatLibuško, vy jste zlatá. To Vy mě nikdy nezklamete. Krásné dny, M.
Vymazat