+
Začnu trošku obšírněji, totiž ... kromě lásky kotěcí u nás doma poletuje a vznáší se hlavně ♥ láska člověčí - Terezky a Michala ♥
No a rodiče přítele naší Teri mají kozí farmu. Vyrábí sýry měkké, tvrdé, jogurty apod.
Dnes jsme dostali několik vzorků na ochutnání.
Aby byla ochutnávka večer dokonalá, nebyla jiná možnost, než upéct domácí chléb.
Není kváskový, na ten si ještě netroufám, ale i tento je vynikající.
250g chlebové mouky hladké Babiččina volba
300g chlebové mouky žitné Babiččina volba
400ml vody
2 ČL soli
2 PL oleje
1 PL octa
1 sáček sušeného droždí
semínka dle chuti
Všechny ingredience si zpracuji v robotu. Nedřu se ručně, proč taky, že? Udělám bochánek, který nechám v ošatce kynout nejméně 45 minut. Já mám v troubě program kynutí, který mi práci významně ulehčuje, ale samozřejmě můžete nechat kynout normálně pod utěrkou.
Po vykynutí si přendám bochánek na plech, potřu ho rozšlehaným vajíčkem (nemusí být) a peču při 180°C dozlatova - zhruba 45 minut. Na mřížce ho pak nechám důkladně vychladnout.
Marti, vypada uzasne, s temi syry bude dokonaly. Hezky vecer. M.
OdpovědětVymazatMarcelko, je to tak. Je to skvělá kombinace. My jsme hlavně sýroví, takže tohle nám vyhovuje.
VymazatPa M.
Marti, tak ty sýry vypadají úžasně. Trochu závidím (ale samozřejmě, že v dobrém :-)). Hezký víkend, Alča
OdpovědětVymazatAhoj Alenko, jsou skvělé. Měj se prima a těším se i na tvé kulinářské počiny.
VymazatPa M.
Ten chlebík vypadá nádherně.
OdpovědětVymazatKozím sýrům moc nedám, já tam prostě cítím ten odér. A když ne nosem hned, tak v chuti vždy. Mám smůlu, zůstanu u kravského.
Jarka
Jarko, děkuji moc. I já jsem si musela na kozí sýry zvyknout. Mám ráda i ovčí sýry.
VymazatM.
To musel byť parádny večer. Andrea
OdpovědětVymazatMartinko, tomu říkám večer snů! Všechno vypadá tak lákavě...
OdpovědětVymazatMěj se moc hezky a přeji hodně takových večerů. Helena
Miluji sýry, sice kozí jsem u nás příliš neprosadila, ale nedávno manžel přivezl z jedné kozí farmy tak úžasné sýry, že jsem tak dobré kozí ještě nikdy nejedla. Takže ne každý umí dobré kozí sýry. Chlebík už napohled vypadá chutně a konečně jsem se rozhoupala a ošatku si také koupím. Hned ten chlebík vypadá krásněji :o)).
OdpovědětVymazatÁla
Už delší dobu přemýšlím nad tím, že bych zkusila domácí chléb. A možná vyzkouším váš recept, děkuji :)
OdpovědětVymazat