Není nic snazšího, než si v mrazivých dnech uvařit horký kompot s hřejivou skořicí a palčivým zázvorem. Obojí totiž zahřívá, a tak máme v jednom šálku to, co teď hodně potřebujeme.
Moje třída doslova lehla. Dvanáct dětí je nemocných (50% třídy), každým dnem odpadá někdo další, takže v rámci zachování geometrické řady čekám, kdy to skolí mě. Zatím se držím a alespoň "hltám" podpůrné prostředky, abych vydržela co možná nejdéle.
Moje třída doslova lehla. Dvanáct dětí je nemocných (50% třídy), každým dnem odpadá někdo další, takže v rámci zachování geometrické řady čekám, kdy to skolí mě. Zatím se držím a alespoň "hltám" podpůrné prostředky, abych vydržela co možná nejdéle.
Základem horkého kompotu jsou jablíčka, hrušky a citróny, dále pak zázvor, skořice, hřebíček, přírodní jablečná šťáva a med (pokud někdo potřebuje ještě dosladit).
V hrnci si jemně podusíme jablíčka a hrušky nakrájené na kousky.
Přidáme na půlměsíčky nakrájený citrón a najemno nakrájený zázvor.
Do celé směsi pak vhodíme ruličku skořice a několik hřebíčků (každý podle své chuti).
Tak snad se ti všechny nemoci vyhnou. Mě horké kompoty moc nelákají,ale na tvých fotkách to vypadá moc hezky :)Hezký víkend, Jana
OdpovědětVymazatAhoj Jani, doufám, že vydržím ☺ Měj se fajn, M.
VymazatMarti, moc Ti přeji ať Tě bacily nedostihnou, je to dost hrozný virus, ležím už třetí den. ...zatím bych ani ten kompot nepřipravila, tak snad až se
OdpovědětVymazatzas postavím na nohy:-)
Zdravý víkend přeje Jitka
Jituško, brzy se uzdrav a až ti bude lépe, zkus si tuto zdravou dobrotu připravit. Je plná přírodních vitamínů a i lékaři doporučují ovoce v zimním období prohřát. Uleví to i zažívacímu traktu.
VymazatPa pa M.
Já do sebe láduji preventivně čaje, zázvor, pomeranč, citron a med. V pátek jsem měla ráno pocit, že mne cosi skolí, ale pak to přešlo a zatím se držím :o). Tak ti přeji Martinko, aby si odolala všem virům a bacilům co ve třídě máš.
OdpovědětVymazatHorké kompoty vždy vařila moje mamka, měla je moc ráda.
Ála
Álo, já si pamatuji, že horký kompot dělala moje babička. Sice takový obyčejnější, ale vždy byl vynikající.
VymazatPa M.
Tuhle mňamku dělám poslední dobou dost často. Likviduji tak jablíčka , která jsou skoro pŕed smrti :))))... a vitamínů je v zimě opravdu tŕeba. Drž se !!!!
OdpovědětVymazatJů tak tuhle dobrůtku jsem měla naposledy když byli chlapci malí.. Ale tvůj je náramně vytuněný😉...Že bych si dnešní odpoledne při něm zavzpomínala na svoji bábinku, která nám ho vařila ( takový obyčejný, ale také mám moc chutnal).
OdpovědětVymazatMartinko přeji ti ať bacilům odoláš a tvá školní dítka se brzy uzdraví. Krásnou neděli. Z❤
Martinko, mňam! taková dobrota a ještě zdravá!
OdpovědětVymazatPřeji krásnou neděli a zdravím, Helena
Zajimavy recept, mit doma vsechny ingrediecne, zkusim rada. At zabere a jsi fit, Marti. Peknou nedeli. M.
OdpovědětVymazatMarti, takový kompot dělávala moje babička a byla to velká ňamka.
OdpovědětVymazatIva
Také takový kompot vařím, máme ho v zimě moc rádi. Já ještě přidávám kousek badyánu.
OdpovědětVymazatJiřina
My jsme doma vždycky dělali jen klasický jablečný kompot, ale tenhle, doladěný zázvorem a citrony, se mi moc líbí! Hezký víkend, Karla
OdpovědětVymazatTato horká mňamka mi vždy připomene moji babičku. Dělala sice jen jablečný s hřebíčkem, ale i tak byl výborný. Určitě se inspiruji tímto receptem. Se zázvorem musí být skvělý a hlavně účinný proti bacilům.
OdpovědětVymazatPřeji krásný den:)
KRÁSNÝ VÍKEND MILÁ DĚVČÁTKA !
OdpovědětVymazatPŘESNĚ JAK PÍŠETE...PŘIPOMÍNÁ VÁM TO VAŠI BABIČKU A STEJNĚ TAK TO MÁM I JÁ. TAKÉ DĚLALA JEN JABLÍČKOVÝ SE SKOŘICÍ. TOUTO VARIANTOU JSEM SE NECHALA INSPIROVAT A PŘIDALA POUZE ZÁZVOR A MOŠT.
MĚJTE SE VŠECHNY FAJN, MARTINA ♥