středa 10. srpna 2016

Pravý vanilkový pudink s horkými švestkami


Příjemnou středu přeji ze ♥ Vám všem !

Uvařit pudink z prášku zvládne hravě určitě kdekdo, ale málokdo má čas na uvaření pravého domácího pudinku z mléka, žloutků, vanilky a škrobu. Já čas dneska mám a také mám chuť připravit mým strávníkům pravý domácí pudink plný voňavých vanilkových zrníček.
Jako doplněk jsem zvolila horkou švestkovou omáčku se skořicí a hřebíčkem.
Do dnešního smutného počasí dezert jak dělaný.

Na pudink budeme potřebovat:
1/2 litru "pořádného" mléka
30 g kukuřičného škrobu (maizeny)
2 lžíce domácího vanilkového cukru
1 žloutek
zrníčka z poloviny vanilkového lusku
pár kapek vanilkové esence


Postupovat budeme takto:
Nejdříve dáme vařit 400 ml mléka, do kterého přidáme vyškrábaná zrníčka z vanilkového lusku. Do 100 ml mléka, které jsem si nechala bokem, vmícháme maizenu, žloutek a cukr. Vše metličkou vyšleháme a přilijeme do hrnce těsně předtím, než začne mléko s vanilkou vřít. Za stálého míchání vaříme 3 minuty. Vmícháme pár kapek vanilkové esence a naplníme do mističek.

Na švestkovou omáčku budeme potřebovat:
švestky
vanilkový cukr dle chuti
mletou skořici (1/2 ČL)
 mletý hřebíček (1/4 ČL)
4 lžíce javorového sirupu

Postupovat budeme takto:
Švestky si pokrájíme na menší kostičky a začneme je, za stálého míchání a mírného podlévání vodou, opatrně zahřívat na pánvi. Jakmile začnou pouštět šťávu, přidáme cukr dle chuti a koření. Na závěr přidáme javorový sirup a odstavíme. Poléváme mírně vychlazený pudink. Dozdobit můžeme čerstvými švestkami, snítkou meduňky, šlehačkou apod. 


Moji milí čtenáři a čtenářky, děkuji Vám za stále trvající přízeň. Je čas také přivítat nové čtenářky blogu a doufám, že Vás všechny budu i nadále bavit tak, že se na "Mé šťastné anděly" budete rády vracet.
DÍKY !!!

M.




14 komentářů:

  1. Martinko já teda mlsám pohledem. Takovou dobrůtku, mňam. Určitě moc ráda vyzkouším. Ty švestky mne opravdu lákají. Ani nevíš jak já k tobě ráda chodím na návštěvu. Měj se moc hezky. Z❤

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zdeni, švestková omáčka je skvělá, taková jemně vánoční...to díky tomu koření ☺
      Jsem ráda, že ke mně chodíš na kukandu a choď dál. Jsi vítaná ♥
      Pa M.

      Vymazat
  2. Martinko, to vypadá až "hříííííšně dobře" ;-) Budu muset také něco smlsnout. Krásný i když deštivý den. Ilona

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ilonko, děkuji. Dnes jsem měla trošku líný den. Kromě oběda a dezertu jsem nic moc nedělala ♥
      Pa M.

      Vymazat
  3. Martí, to musí být lahoda, mňam.!!! Jakou vanilkovou esenci, prosím, používáš?
    díky
    krásné léto :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Danko, ahoj. Používám esenci z Marks Spencer. Měj se prima, M.

      Vymazat
  4. Martinko, asi nezbylo, že... Taková pochoutka!
    Přeji hezký večer, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Helinko, zbylo zbylo, ale už je to studené. Lepší by to bylo teplé. Já jsem hřešila dopoledne.
      Pa M.

      Vymazat
  5. Uáááá, to by se mělo zakázat, takhle mi dělat chutě na večer .... mňam .... s chutí bych si jeden dala .....pa, pa Marki

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Markinko, já vím já vím. Mělo by se to zakázat ☺ ale když je to tak hříšně dobré ☺☺☺
      Pa M.

      Vymazat
  6. U nás švestky akorát dozrávají a letos jich bude hodně, takže každý nový nápad na použití je vítán ;-)

    OdpovědětVymazat
  7. Nadhera, ani jsem nevedela, ze je i jiny pudink nez ten v prasku:-),vypada to uzasne M.

    OdpovědětVymazat
  8. Milá Martinko,to jsi mi tedy dala...právě se pokouším zredukovat váhu a tady taková lahůdka,no nic,vezmu si alespoň 3ks švestek:-( tak se měj hezky,stará blogerka Dája:-)

    OdpovědětVymazat
  9. Martinko, Tvůj dezert je tuze lákavý, pudink miluju a ta švestková omáčka, mňam! Hezké pozdravení posílá Maru

    OdpovědětVymazat

Velmi děkuji za krásné a milé komentáře, které mi tu necháváte. Děkuji, Martina ♥