úterý 23. srpna 2016

Jsem polévkový typ ☺


...a to vyloženě.

Zbožňuju polévky zeleninové všeho druhu, ale ráda mám i vývary. Za léta vaření mám vychytaný nejlepší vývar. Je to vývar králičí. Nejčistší a nejchutnější vývar jaký znám. Tradičně u nás bývá na svátečním stole.
Dnes ale, dnes si uvaříme tu nejskvělejší letní zeleninovou polévku jakou znám.

RAJSKOU S TĚSTOVINAMI RISONE 
A SPOUSTOU VOŇAVÝCH BYLINEK

Vařím ji výhradně z čerstvých rajčátek, které nemixuji, ale pasíruji. To je velmi důležité. Polévka je pak hlaďoučká a jemná.
Nepoužívám žádné vegety nebo podobné umělé a nechutné míšeniny, ale čerstvá pažitka, šalvěj, petrželka a bobkový list...ty samozřejmě své místo v polívčičce mají. Miniaturní těstovinky Risone vařím zvlášť a přidávám je až na úplný závěr.



No tak to je má nej nej polévka a já si jdu teď nalít plnou misku. Je čas oběda ne? ☺
Pokud se také chystáte obědvat, tak DOBROU CHUŤ !


Ahoj všichni

M.


5 komentářů:

  1. Tak te bych snedla taky poradny kotel, vypada skvele. M.

    OdpovědětVymazat
  2. Zdravím Tě, Martinko, tak to jsme na tom stejně....mám moc ráda polévky ( jediná, kterou nejím je dršťková )
    Ta tvá rajčátková vypadá opravdu luxusně, mňam.
    Jana

    OdpovědětVymazat
  3. Skvělý tip s tím králičím vývarem! Jinak polévka vypadá skvěle, něco pro gurmány :-) Dobrou chuť!

    OdpovědětVymazat
  4. Martinko, jsi můj člověk! Jak s konzumací polévek, tak s těmi surovinami. Hned bych ochutnala...
    Měj hezký den, Helena

    OdpovědětVymazat
  5. ´Tak ta vypadá naprosto báječně.. a její vůni si představují mé buňky až sem :-) WHAU! tisknu a určitě vyzkouším :-) Děkuji za tip Martinko♥ a přeji krásné babí léto♥☼

    OdpovědětVymazat

Velmi děkuji za krásné a milé komentáře, které mi tu necháváte. Děkuji, Martina ♥