pondělí 8. července 2013

Obyčejná domácí bublanina ... třešňová


...krásné pondělí přeji ze všem svým čtenářkám.

...aby bylo něco sladkého k odpolední kávičce,
peču bublaninu.
Nejlepší je zkrátka třešňová ...
i když ... borůvková také není k zahození.
Dnes to bude ale ve znamení třešní.





Přikládám velice jednoduchý recept:
5 vajec
200g moučkového cukru
250g směsi mouky hladké a polohrubé
5 lžic horké vody
špetka soli




1) oddělte žloutky od bílků
2) vyšlehejte žloutky s polovinou cukru
3) postupně přišlehávejte horkou vodu
4) ušlehejte tuhý sníh z bílků s druhou polovinou cukru a špetkou soli
5) do žloutkové směsi vmíchejte mouku
6) naposledy vmíchejte velmi opatrně tuhý sníh
7) dejte na hlubší plech vyložený pečicím papírem
8) poklaďte ovocem obaleným v moučkovém cukru
9) ...a šup do trouby
10) pocukrujte, uvařte si kávičku a papejte !!!









Mějte fajn pondělní odpoledne...
já mám dnes háčkovací odpoledne...
brzy Vás snad seznámím s novým malinkým projektem.





Opatrujte se ♥♥♥
Všechny Vás objímám
Vaše Martina

19 komentářů:

  1. Jéé, tak krásně nafoceno.... sliny se mi sbíhají .... já snad půjdu péct:-)))
    Ajka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Ajko...☺☺☺
      jen jdi péct, domácí chutná nejlépe, pa pa Martina

      Vymazat
  2. Milá Martinko....škoda,že jsi tak daleko...hned bych na bublaninu přijala...vypadá moc lákavě,pa,pa ♥ Jana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Janinko ♥
      i já bych tě velmi ráda uvítala...pa pa Martina ♥

      Vymazat
  3. Marti kujůůůů za recept vypadá to velice lákavě --- jen ještě musím sehnat ty třešně :o) a už ted jsem zvědavá na ten tvůj nový projekt :o) Měj se moc krásně Martina

    OdpovědětVymazat
  4. Marti, ty to máš opět tak krásně nafoceno a načančáno. Člověk si musí dávat pozor, aby si neposlintal obrazovku. Zrovna dnes jsem česala třešně a taky se na bublaninku chystám. Měj se hezky Anny

    Komentář je od Aničky...já blbec ho omylem vymazala, tak Aničko alespoň takto ho sem vkládám...promiň!
    Pa pa Martina ♥

    OdpovědětVymazat
  5. U nás už je po čerešňovej sezóne, ale bublaninku som si nenechala v nedeľu ujsť. Aj ríbezľová bola dobrá.
    Fotky sú tak dobré, že sa mi až slinky zbiehajú, ešteže som dnes piekla :) Pekný večer. Renata

    OdpovědětVymazat
  6. Ahoj, souhlasím, že třešňová je nejlepší :) U nás kraluje ještě meruňková. A moc hezké fotky:) Hezký večer

    OdpovědětVymazat
  7. ... úplně vymazlené fotky. No super...Věrka

    OdpovědětVymazat
  8. Martinko, moc pěkné fotečky. U nás už je po třešních, ale začínají zrát maliny tak určitě bublainu podle tebe udělám.

    .. pěkné letní dny .. Denisa :) ..

    OdpovědětVymazat
  9. Marti krasne fotky a bublaninka vyzera jemna ako oblacik. Mnam. Andrea

    OdpovědětVymazat
  10. Martí, hezké prázdniny přeji.....díky za sladkou mňamku. Eva

    OdpovědětVymazat
  11. Marti,tenhle recept s horkou vodou mám po své mamince a taková bublanina je fakt výborná.....jenže letos u nás nejsou třešně,tak byla jahůdková.Už se těším na překvapení:-)
    S pozdravem Jitka

    OdpovědětVymazat
  12. krásné fotky.bublanina nádhera.u nás letos třešně nejsou,tak si nechám jen zdát

    OdpovědětVymazat
  13. Marti, krásné a lákavé fotečky ... jóó třešně zrály ...
    Hezký týden, pa Maru

    OdpovědětVymazat
  14. Miluju bublaninu, krásně nafocené.

    OdpovědětVymazat
  15. No ňam, teda... bublaninka vypadá krásně a určitě byla dobroučká! Díky za další skvělý recept! Už se těším na Tvůj nový háčkovací projekt. Zatím pa, L.

    OdpovědětVymazat
  16. Martinko, návod na srdíčko pošlu, akorát se k němu dostanu až o víkendu, tak prosím o trpělivost :-)
    Alča

    OdpovědětVymazat
  17. Krásný fotky!Moc zdravím Věra

    OdpovědětVymazat

Velmi děkuji za krásné a milé komentáře, které mi tu necháváte. Děkuji, Martina ♥