neděle 12. července 2015

LÉTO NA TALÍŘI


Dnes tu mám pro vás jeden tip na letní talíř plný chutí.

Ahoj všichni !

Poslední červnový den má jedna moje kolegyně svátek a vždy přinese nějaké zajímavé pohoštění. Tentokrát to byl talíř plný vynikající červené řepy, a protože my doma jsme milovníci všeho z červené řepy, tak jsem ho dělala v různých variacích už několikrát.
Naposledy včera na večerní posezení s přáteli
(mimochodem všichni moc příjemní lidé ☺)


Suroviny na základní recept jsou následující:

vařená nebo pečená červená řepa (tak 4-5 bulviček)
tmavá balzamicová redukce
olivový olej
bylinková sůl
vlašské ořechy
rukola
čerstvé středomořské bylinky - bazalka, tymián apod.
strouhaný parmazán

Červenou řepu nakrájíme na kolečka a rozložíme na talíř. Posolíme, pokapeme vydatně tmavou balzamicovou redukcí a olivovým olejem. Následně posypeme rukolou nebo bylinkami, vlašskými ořechy a na závěr posypeme strouhaným parmazánem.
Můžete konzumovat s čímkoli na grilu, s focacciou, pečivem apod.




Mějte všichni krásnou neděli !

Objetí všem
Martina

4 komentáře:

  1. Marti, tak to vypadá lákavě. Červenou řepu mám moc ráda v jakékoli podobě, takže tento talíř určitě zkusím také udělat. Pěknou neděli, Alča

    OdpovědětVymazat
  2. Červenou řepu miluji, vyzkouším. Určitě to bude moc dobré.

    OdpovědětVymazat
  3. Marti, hnedka bych si nabrala, červenou řepu mám moc ráda, tohle pohoštění určitě vyzkouším a děkuji za recept, nových kombinací není nikdy dost...
    Měj krásné dny.
    Ála

    OdpovědětVymazat
  4. Vypadá to parádně. Řepu budu mít letos vlastní, tak vyzkouším ...

    OdpovědětVymazat

Velmi děkuji za krásné a milé komentáře, které mi tu necháváte. Děkuji, Martina ♥