úterý 5. července 2016

VIŠŇOVÁ SE 70% ČOKOLÁDOU a letní soutěž


Příjemný dobrý den Vám všem!

Dovolená mi začala v poklidu
 (sice s bolestí zad, ale nevadí, však mám čas dát se do kupy ☺)
 a já opět, jako v loňském roce, marmeláduji.
Klasické kombinace marmošek jsou vynikající a všichni je milujeme, ale já jsem nezmar a zkouším variace nové.

Včera jsem uvařila marmošku vskutku netradiční...
VIŠŇOVOU SE 70% HOŘKOU ČOKOLÁDOU

Je skvělá, chuti velmi zvláštní. 
Museli byste ji na vlastní "pusinku" vyzkoušet, protože její chuť je opravdu těžko popsatelná ☺
S dnešním příspěvkem však především souvisí vyhlášení letní soutěže o tuto jedinečnou marmošku, a to i s bonusovým receptem.
Nemám žádné zvláštní podmínky, vlastně jen jednu jedinou. Napište mi do komentářů, kterou marmošku máte nejraději a proč, anebo jakou nejpodivnější marmošku jste ochutnali a kde.
Těším se na vaše komentáře. Nezapomeňte připsat vaši e-mail adresu.
Losování proběhne 17.7.2016

Mějte krásné letní voňavé dny.

Vaše 
M.


46 komentářů:

  1. Marti, já jsem dostala třešně a chtěla zkusit třešňovou s čokoládou, ale pak jsem si to rozmyslela, protože mi došly zásoby mých vlastních kandovaných třešní, tak jsem založila na kandování.
    a podivnou? já od nikoho marmošky nekupuji, jíme jen svoje a mám moc ráda kombinaci jahod s čímkoli-mátou, muchovníkem, zázvorem. nebo rebarborovou s pomerančem a vanilkou.
    přeji krásné prázdniny. Majka

    OdpovědětVymazat
  2. Pěkný den, z dob, kdy jsem pobývala v Anglii, mám moc ráda pomerančovou marmeládu s jakoukoliv příchutí. Z domácích miluju mamkou vyráběnou marmeládu z ostružin, které s dovolením sbíráme na zahradě našeho strejdy. :) Já sama jsem letos už také tvořila třešňovou marmeládu, jahodovou a malinovou, na kombinování se chystám s rebarborou a zázvorem a meduňkou... :)
    Krásné léto, Peťka :) (studynkova@gmail.com)

    OdpovědětVymazat
  3. Marti moc krásný skleničky máš!.-)Marmeládu miluju jahodovou.Netradiční jsem jednou ochutnala pomeranč s něčím...ale jahoda,je prostě jahoda.-).Měj nádherné,sladké dny,pa Věra ( kratochvilovavera0@gmail.com )

    OdpovědětVymazat
  4. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  5. U nas nejvic frci jahodova ( to proto ze ji mame nejvic ☺) pak povidla nejzvlastnejsi marmosku? Hruskova se zazvorem moooc dobra. Ale ona zvlastni neni zkratka dobra mnam Hezke leto Radana

    OdpovědětVymazat
  6. Páni, ta teda musí být ♥... Já jsem tedy zatím ochutnala nejzajímavější marmeládu od mamky. Jmenovala se Anglická kořeněná. mamka si někde našla recept a volně se inspirovala. Základ byly ryngle a možná i mirabelky a pak nějaká směs koření. Nebylo to moc sladké, spíš do kysela, takže na první ochutnání šok, ale na druhé láska. Prostě úplně něco jiného než klasické marmelády.

    OdpovědětVymazat
  7. Krásné úterý.Já dělám marmeládky dost často.Tak třeba rajčatová/tu mám moc ráda/z květú bezu s meduňkou,pomeranč s mrkví,rebarbora s pomerančem,švestková s čokoládou no a to je vlastně taková nutelka.Přeji hodně nápadú na zavařování.Lenka.K kozlovska.lenka@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  8. Dobrý den přeju a řeknu s klidným svědomím,že tuto marmeládku bych moc ráda ochutnala. já dělám marmelády skoro ze všeho a nejvíc mně chutnala bezová s pomerančem,kterou jsem vyrobila letos poprvé. musím říct,že je to náramná dobrota. a taky dělám z kdoulí(pozor,ne s kdoulovcem),je z nich takový rosol a dá se přidat kdejaká bylinka(meduňka,máta). tak Vám přeju,ať se marmošky daří a chutnají. hezké dny přeje Helena helicka@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  9. Martinko, ty mi děláš chutě....to je neskutečně dobrá kombinace, kterou moc ráda vyzkouším.
    Já mám ráda všechny marmelády, které si sama vyrobím- letos to byla zatím jahodová a mátou a bezová.
    Měj se hezky a užívej prázdnin, pá Jana

    OdpovědětVymazat
  10. Martinka, sledujem tvoje marmeládovanie s úžasom a čo je s čím kombinovatelné. Všetky tie dobrôtky máš aj v krásnych nádobách a o to viac sú lákavejšie. Naposledy som jedla figový lekvár a bol výborný, sladký ako med. Vyskúšala som aj pomarančový s kúskami kôry a musím povedať, že som bola veľmi sklamaná, lebo bol horký :) Krásne džemovanie prajem :)
    m.
    (moncika66@gmail.com)

    OdpovědětVymazat
  11. Martinko jak víš moc ráda s tebou marmeládkuji a sirupuji☺
    Čokoládovou s višní-už teď se mi sbíhají sliny. Vypadá úžasně.
    Mne zatím nejvíce překvapila cuketová se zázvorem. Tu já můžu hodně.
    Letos jsem poprvé vařila jahodovou se zázvorem a chilli. Také je moc dobrá, pikantní.☺
    Měj se moc hezky a krásné letní dny ti přeji. Z❤
    zdenkazachova @seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  12. Marti, jsem čokoholik, takže se mi sbíhají sliny a pokusím štěstí:-)
    Nejlepší marmelády? Asi ty od babičky spojené s nádherným dětstvím a prázdninami u babičky.. joo, sladké vzpomínky..
    Krásné léto
    Bohunka zavináč naiser tečka cz

    OdpovědětVymazat
  13. Ahoj Martí, tuhle kombinaci miluji. Poprvé jsem si ji koupila u známé marmeládové královny Blanky Milfaitové. Tak mě zaujala, že jsem nákup několikrát zopakovala:))) Jak se otevře, je hned fuč :)
    Jinak mám ráda marmelády s vanilkovým luskem, badyánem a zázvorem. Božské přísady. :)
    Krásné dny .... Doufám, že bez bolestí zad. Eva

    e.srbova@volny.cz

    OdpovědětVymazat
  14. Marti, Vaše recepty vypadají krásně. Pár už jsem ozkoušela :-)
    Marmeládu mám nejraději borůvkovou...i když ono si nejde asi vybrat jen jednu!
    Krásné letní dny,
    Katka
    K.nam@centrum.cz

    OdpovědětVymazat
  15. Já mám asi nejraději meruňkovou (asi proto, že je mi vzácná - nemám zdroje vhodných meruněk), za ní následuje višňová (protože je moje domácí), malinová (protože miluj maliny) a jahodová (prostě klasika). Já sama moc nekombinuji, když dělám marmelády, tak v 99% jednodruhové (jen do aronií jsem přidávala rum). A protože většinou používám svoje marmelády, tak žádné moc zvláštní kombinace jsem neochutnala - pomeranč se zázvorem, švestky s čokoládou a citronovou..
    s.voskova@volny.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ještě jsem chtěla doplnit - 17.7. odjíždíme na 15 dní na dovolenou. Kdybych náhodou měla štěstí, tak se omouvám, ale ozvu se až konce prvního srpnového týdne

      Vymazat
  16. Martinko, hmmm páni to je tedy kombinace. A ty skleničky :-) Nejraději mám klasiku - jahodovou a pak strašně moc z černého rybízu. Do ní jsem se zamilovala poprvé ve Francii, kde jsem si ji koupila v jednom benediktinském klášteře, kde si ji sami mniši připravují. A nejzvláštnější? Asi taky ve Francii, tak jsem navštívila jeden krámek, kde se paní také věnuje vaření marmelád a ta vskutku měla kromě klasiky i mnohé zajímavé kombinace - koupila jsem si mini marmeládku s růžovými lístky a byla vynikající. A ráda se zúčastním soutěže (alcap@seznam.cz)
    Přeji krásné letní prázdninovo pracovní dny, Alča

    OdpovědětVymazat
  17. Milá Martinko,Vaše marmeláda mě moc láká, a tak také zkusím štěstí... marmelády vaří moje maminka a to takové ty klasické (jahodová, meruňková, jahodovo-ostružinová, třešňová...). Teď už jsem i já maminka, a tak by se mi určitě do mých marmeládových začátků hodil i Váš recept s ochutnávkou... Moje nej je určitě meruňková. Takže nejzajímavější pro mě byla určitě sklenička meruňkové s levandulí, kterou mi dala moje kamarádka. Hezký den, Pavlína. vaverovapavlina@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  18. Marmelády moc neddeělám, jen občas, pokud dostanu nějaké ovoce. Ale miluji je všechny. Jako nejzvláštnější jsem dostala od kamarádky jahodovou s chilii papričkou a byla vynikající. Jinak marmelády dostávám od kamarádky, která stáleexperimentuje, jenže občas zapomene popsat a potom hádáme která to je....
    dana.vlk@seznam,cz

    OdpovědětVymazat
  19. Milá Martinko, jsem úplně obyčejná, ale opravdu úplně obyčejná ženská a tak ze všech marmelád mám nejraději jahodovou, a to jich vařím víc druhů - meruňkovou, ostružinovou, višňovou, malinovou někdy i borůvkovou, švestkovou, broskvovou, ale vždy takové jen obyčejné. A zvláštní jsem nikdy žádnou asi nejedla. Krásné prázdniny Vám přeji Jarka

    OdpovědětVymazat
  20. Martinko,
    dělám marmelády většinou z jednoho druhu ovoce , mám ráda ostružinovou , meruňkovou , jahodovou .......
    Letos snad zkusím i nějaké kombinace . J.
    Hezké léto !
    jitka394@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  21. Ahoj 😂😂😂, taky strašně ráda zkouším nové nebo spíš nezvyklé marmelády, experimentování v kuchyni je pro mě úžasným relaxem. Mým super kouskem je nektarinková s angreštem a vlašskými ořechy - ta je přími úžasná do jogurtů a na palačinky 😂. A druhou nejoblíbenější je jahodová s chia semínky a červeným pepřem - vdolky s ní jsou přímo exkluzivní 😂.
    lenboda@centrum.cz

    OdpovědětVymazat
  22. Ahoj 😂😂😂, taky strašně ráda zkouším nové nebo spíš nezvyklé marmelády, experimentování v kuchyni je pro mě úžasným relaxem. Mým super kouskem je nektarinková s angreštem a vlašskými ořechy - ta je přími úžasná do jogurtů a na palačinky 😂. A druhou nejoblíbenější je jahodová s chia semínky a červeným pepřem - vdolky s ní jsou přímo exkluzivní 😂.
    lenboda@centrum.cz

    OdpovědětVymazat
  23. Já mám nejraději marmošku jahodovou. Je to taková klasika která může působit ohraně, ale jahodovou dělala vždycky moje babička nejčastěji a já ji prostě milovala a miluji! Pak mám šíleně ráda ještě borůvkovou. Mám hrozně ráda lesní ovoce a u marmelád to není výjimka. Na to mě prostě utáhne každý :). Naopak nemám vůbec ráda meruňkovou, angreštovou, broskvovou... Já prostě miluju ty klasiky, dělané z lesního ovoce :).

    OdpovědětVymazat
  24. Martinko, ty mi děláš chutě;-)Já miluji nejvíce marmeládu domaci malinovou,jen sama ji nedělám,protože maliny stačí z kere posbírat nás Šíma;-)Dělala jsem povidlovou s čokoládou a také byla vyborna! A ochutnala jsem na festivalu čokolády mnoho zajímavých druhů a nejvíce nás zaujala a koupili jsme i domů jahodovou se Champagne.17.7. má můj muž narozeniny,tak třeba se na mě usměje štěstí! Krasne prazdniny!Ilona.Rezaninova@seznam.czP.s.Ty záda mě bolí také:-(

    OdpovědětVymazat
  25. Dobrý den, marmelády vypadají moc hezky a určitě budou výborné. Já mám nejoblíbenější marmeládu švestkovou s čokoládou. Moc mě baví marmelády dělat. Ráda se zúčastním soutěže.Přeji hezké léto Šárka.

    OdpovědětVymazat
  26. Zapomněla jsem na adresu schusterova.sarka@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  27. Marti, krásná soutěž a krásné skleničky! :-) Marmelády máme moc rádi, přesto v nich moc neexperimentuji, ale ráda bych vyzkoušela něco zajímavého a dobrého. U nás vede marmeláda jahodová a pak hrušková a švestková povidla. Pěkný den. Lucie (lucajdytvoreni@gmail.com)

    OdpovědětVymazat
  28. Martinko, ty pokušitelko, mám chuť na višni v čokoládě :o) Ta tvoje marmoška musí být dobrota!
    Taky marmeláduji, mám ráda klasiku - jahody, maliny, meruňky, moc ráda mám černorybízovou... A zvláštnosti,co bylo před časem zvláštnost, to je teď věc běžná - pamatuji si, jak jsem se zájmem ochutnávali mátové želé z Anglie nebo džem ze sicilských pomerančů...
    Přeji ti, ať tě marmeládování těší! Pa, Helena
    davidova.hela@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  29. Martinko, určitě si ráda zasoutěžím o tvoji dobrotku :-)
    Marmelády si většinou vyrábím sama ... a která mi nejvíc zachutnala : citrusová !!
    Nedávno jsem vyrobila rebarborové želé s bezinkou . Doma mi říkají , že za chvíli začnu zavařovat i šišky :-)))
    minefelicite@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  30. Marti, višne čokoláde mám rada, ktovie či podobne chutí i Tvoja marmeládka. Takže sa teda i ja zapojím do súťaže o ňu a snáď budem mať šťastie ju ochutnať. Tie klasické mamrmeládky mám rada všetky, ale asi najčastejšie siahnem po tej jahodovej. Keď varím džemy, tak pred dokončením vždy pridávam rum, ktorý krásne zvýrazní chuť ovocia. Pekné letné džemovanie prajem. Andrea

    OdpovědětVymazat
  31. No Marti, co mi to děláš ? Hned bych oblízla :o)a proto se také zapojím do soutěže. Já mám nejraději klasiku jahodovou. Loni jsem zkusila trochu kombinovat chutě, přidávala k marmeládám vanilku, levanduli, banán, zázvor. Marmelády nekupuji, jen jsem si před dvěma roky objednala od Blanky Milfaitové s bourbonem a vysokoprocentní čokoládou.
    Přeji krásné dny Marti - HajnaAlena@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  32. Dobrý den, ráda se zapojím. Marmeládu pro svého drahého chotě vařím každý rok a minulá várka byla z 25 kilo meruněk a výsledek byl 94 skleniček. Manžel snídá marmeládu každé ráno, takže musíme mít zásobu :o). Podle počtu skleniček je jasné, která je naše oblíbená marmeláda a to pro svoji pikantnost, nezaměnitelnou chuť a úžasnou barvu.
    Nejzvláštnější marmeládu jsem jedla klasickou anglickou z citrusů s kousky kůry z citronů, ale musím se přiznat, že moje gusto to není.
    To asi musí být z dětství v mozku někde zakódováno co nám chutná a co ne.
    Přeji krásné a slunné letní dny
    Lea - lea.vlckova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  33. Pekný deň, rada by som sa pripojila. Najradšej mám marhuľový džem Tento rok som sa tešila na naše robezle. Smola drozdi začali robiť marmeládu skôr.

    OdpovědětVymazat
  34. Dobrý den, moje nejoblíbenější marmeláda je klasická meruňková a pak taky letošní bezové želé. Mám doma zákaz vyrábět jiné, než osvědčené marmelády, ale občas uletím :o) Děkuju Vám za inspiraci a hlásím se do soutěže. Krásné marmeládové léto Pavla sunnygirrrl@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  35. Dobrý den,
    moje oblíbená marmeláda je domácí meruňková a jahodová. Ale takovou višňovou od vás bych nepohrdla ♥ vypadá velmi dobře.
    Jednou jsem ochutnala nějakou pomerančovou a nebylo to zrovna podle mého gusta.
    Mějte krásný víkend.
    Petra
    petra.kodlova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  36. Dobrý den,
    Vaše marmelády vypadají úplně super, opravdu nádherné balení. Moje oblíbené jsou jahodová a rybízová. Naposledy jsem ochutnala marmeládu borůvkovou, ale moc mě nezaujala. Višně v čokoládě chutnají výborně, takže Vaše marmoška asi taky.
    Jana K.
    jakolina64@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  37. Marti,Tvé "léto ve skle" :-)...recepty se štítkem Džemování jsou mi velkou inspirací a jistotou: chutnají vždycky...a ten úžasný fotodoprovod:-)

    Jaký džemík mám ráda....asi fíkový a pomerančový...
    Včera jsem si přivezla velikou mísu višní ,tak višně-čoko vyzkouším,děkuji za sdílení:-)
    Hezký týden,Jitka

    OdpovědětVymazat
  38. Ahoj Martinko. Ty jsi šikulka. Já vůbec nejsem marmeládový typ. Jen snad na dovolené si namažu marmeládu na pečivo a to ráda sáhnu po fíkové. Jinak si dám občas marmeládu do jogurtu. Díky brouzdání po netu jsem však vloni neodolala a zkusila marmeládu vlastní. Z jedné vyjížďky na kole jsme se domů vrátili s asi 10 kg špendlíky na přítelových zádech :-). Ze žlutých špendlíků jsem udělala "Pikantní kořeněnou", do které se přidává zázvor, rum, pomerančová šťáva.. a z červených klasiku. Ta kořeněná má zvláštní kyselou chuť. Moje kolegyně v práci si ji zamilovala. Prý v životě nic lepšího nejedla a i já si ráda dám pár lžiček, když mě honí mlsná:-). Ať se Ti všechny marmelády ... a nejen ty, vydaří a užívej si léto plnými doušky =o). Ivana
    kratochvilova1967@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  39. Krásný letní den :-).
    Marmeláda vypadá velmi lákavě, višně s/v čokoládou jsou jednou z mých nejoblíbenějších chutí. Ale přiznám, že udělat v této kombinaci marmeládu by mě nenapadlo, skutečně super nápad :-)
    Nejraději mám naše domácí marmelády a džemy, mezi nejoblíbenější u nás patří broskvový džem s vanilkou a kapkou rumu, jahodový džem s vanilkou a višňová marmeláda se špetkou skořice a rumem.
    A neobvyklý pro mě byl fíkový džem. Když jsem ho poprvé ochutnala, nijak moc mi nechutnal... a nyní, je nezbytným "suvenýrem" z dovolených :-)
    Pro případ, že by se na mě usmálo štěstí katst@seznam.cz
    Mějte pohodové léto :-)
    Katka

    OdpovědětVymazat
  40. Dobrý den, Marti, sleduji Váš blog už delší dobu a letos jsem čerpala inspiraci z džemování. Poprvé jsem vařila marmelády bez chemie a se zavařováním na 80 stupňů, tak doufám, že se mi nezkazí. Teď jsem dělala borůvkovou a je to paráda. Ale hlavně mě nadchla Vaše cuketová a už se nemůžu dočkat, až ji vyzkouším! Hezké léto!
    Eva

    OdpovědětVymazat
  41. Najpodivnejšiu marmeládu som dostala vlani od kamošky k Vianociam, dostala za bedničku hurmi-kaki a nevedela, čo s nimi, tak z nich spravila marmeládu/džem v kombinácii so zázvorom, ktorý jej dodal mierne pikantnú chuť. Bola to veľmi neobvyklá marmeláda, ale ako nápad úžasné. A chutila tiež skvele :))
    teším sa na nové nápady na vašom blogu, s pozdravom Stanislava
    Staniela27@gmail.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No ale Stáni, ta mohla být opravdu skvělá. Milovníkem kaki-churmi je moje dcera, takže té by udělala radost. I já se těším na letošní marmeládování, za chvíli to vypukne. Mějte se prima, M.

      Vymazat
  42. Při čtení všech komentářů mně těší, že takových tvořilek a kutilek, co nemají strach zkombinovat různé chutě je čím dál víc. Mrzí mne, že je ale také stále hodně těch, které si raději koupí "hotovku", která s marmeládou má společný snad jen ten název. Letos jsem vyzkoušela novinku - rebarborovou s banánem, ta je základní, do které jsem potom přidala vanilku nebo karob. U všech měla úspěch a nejvíc u mých tří malých princezen. Včera jsem dělala meruňkovou s muškátem (bílým vínem) a levandulí, dnes je na plotně broskvová s malinami a sektem. Višňovou bych taky moc ráda, ale naše višně se již několik let nedá přemluvit, aby měla více jak 30 višní...... Děkuji tady všem za další inspirace. Gabka, gabriela.grossmannova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Gabko, tak to jsem moc ráda, že také zkoušíte nové kombinace. I já se chystám na meruňkovou s něčím...ještě si rozmyslím s čím. Přiznám se, že se možná nechám Vámi inspirovat a použiji víno. Milá Gabko, experimentujte dál a opět se pochlubte. Hezké červencové dny, M. ♥

      Vymazat

Velmi děkuji za krásné a milé komentáře, které mi tu necháváte. Děkuji, Martina ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...