středa 13. července 2016

Mléko DOMÁCÍ


Dobrý den všichni mí milí čtenáři.

Ve vedlejší vsi hospodaří soukromý zemědělec. Vlastně je to jedna velká rodina, rodiče a dospělí synové...všichni jsou do hospodaření zapojení. Pěstují hlavně obilí, řepku a myslím, že i kukuřici a chovají také dobytek.
U nás ve vesnici (blízko nás) mají velikou stodolu na obilí, a proto se s nimi dobře známe.

"Bereme" od nich
 M L É K O    D O M Á C Í
Jaký je to rozdíl od krabicáků, snad ani nemusím říkat.
Nahoře usazená smetana, po svaření škraloup...(který já tedy nemůžu skoro ani vidět, takže ho úspěšně odstraňuji) a chuť... prý vynikající. Píšu prý, protože já mléko v surovém stavu nepiju. Jak s oblibou říkám, mé poslední mléko jako takové, které jsem pozřela, bylo mléko mateřské ☺ A to už je sakra dlouhá doba ☺☺☺
Nicméně mléko samozřejmě nutně potřebujeme na vaření kakaa, pudinků, do pečení, na palačinky a jiné blbinky, vlastně všeobecně na vaření.
Navíc zbytek rodiny mléko pije i v surovém stavu, takže pro ně je to lahoda ( moje tchyně pití mléka dokonce povýšila na uspávací prostředek...pije ho teplé s medem...no tak to by mě zaručeně zabilo ☺☺☺ to bych fakt nedala ☺☺☺) Jediným východiskem pro mě je tedy konzumace mléčných výrobků kysaných. Ty mi kupodivu vůbec nevadí a jsem schopná vypít i jen úplně obyčejný kefír.

Dnešní mlíčko použiji na palačinky, které budou k pozdnímu obědu a k odpolední kávě.

Přijměte také ode mě obrovské poděkování za všechny vaše komentáře.
Jste skvělé a já DĚKUJI

Příjemnou středu přeji

M.




6 komentářů:

  1. Martinko, domácí mléko je velká dobrota, jako holka jsem taky chodila k sousedům, pěkně s bandaskou :o) .... díky "domácímu mléku" jsem zažila i svou první lásku .... já šla pro to mléko a on byl u sousedů na brigádě .... takže já mám k "mlíku" veskrze pozitivní vztah .... Marki

    OdpovědětVymazat
  2. Tak krabicové mléko jsme nikdy nekupovali. To snad ani není mléko :o)
    Poslední dobou berem hlavně z automatu a taky u nás mizí po litrech ;)
    Hezké odpoledne
    Ilona

    OdpovědětVymazat
  3. Martinko, jsi na tom jako moje mamka, ta by sklenku mléka taky nedala :o)
    Zato náš Adam, ten by ho mohl pít o medaile...
    Měj se moc hezky, pa Helena

    OdpovědětVymazat
  4. Mléko v dospívání byl můj nejoblíbenější nápoj, pila jsem ho po litrech a tak prý mám zaděláno na dobré kosti :o)). Fakt je, že jsem nikdy v životě neutrpěla zlomeninu ničeho. Nyní v pozdějším věku na něj prostě vůbec nemám chuť a protože svému tělu "naslouchám" málokdy se ho napiju. Za to můj muž každičké ráno k snídani studené mléko musí mít (takže čaj a ještě hrnek s mlékem). Sice nablízku nemáme farmáře, ale kupujeme plnotučná a hlavně NEKRABICOVÁ mléka. Tak asi tak o mléku Marti :o).
    Ála

    OdpovědětVymazat
  5. Mate stesti, ze poctive mleko mate za rohem. Ja vyuzivam take spis na vareni, dokonce si myslim, ze pro lidi mleko neni moc prinosne, a kdyz uz, tak prave nejlepe ve forme zakysaneho mleka, cisteho bileho jogurtu apod. Takze zadne vycitky a preji hezkou poobedovou siestu s palacinkami:-). M.

    OdpovědětVymazat
  6. Jojo domácí je domácí. Také sem tam kupujeme mléko od soukromého zemědělce. A nejraději z něj děláme pudink. To jsou pak úplně jiné chuti. Hezký den, Martinko

    OdpovědětVymazat

Velmi děkuji za krásné a milé komentáře, které mi tu necháváte. Děkuji, Martina ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...