úterý 1. září 2015

Příjemné ZÁŘÍ


...ze přeji Vám všem!

Tak... a první školní den máme za sebou

...dopoledne bylo ještě tropické, lilo ze mě jako z konve (nevím, jestli to bylo tím parnem anebo tím, že jsem zase proti sobě měla 25 puberťáků..☺), ale teď už se  u nás začíná zvedat vítr, dokonce i sprchlo a studená fronta zřejmě přichází.


Pomalu začínám přemýšlet o podzimních dekoracích, které nebudou opět nikterak nákladné. Využiji přírodniny...větvičky, šišky, šípky, dýňky atd.
Dnes jsem si jen tak cvičně nadekorovala jednoduchý věnec z buxusových větviček, smrkových šištic a květů hortenzie. Líbí se mi barevnost. Možná že na fotkách to tak nevynikne, ale ve skutečnosti jsou tyto zelenohnědé odstíny velmi příjemné.


I my jsme dnes v rodině měli poprvé ... moje malá neteřinka Elinka šla dnes totiž poprvé do školky. To to uteklo viďte. Nedávno jsem Vám říkala, že se narodila a ona už kráčí do školky. 
Prý vše zvládla v pohodě. Vyprávěla, byla plná zážitků a zítra tam prý chce i spinkat. 
Je to moje statečná holka...prostě žena...ta zvládne všechno ☺☺☺
Naše Teri má ještě pár týdnů na školu čas. Také jí ten první ročník utekl a 29. září začne svůj druhý rok vysokoškolského života. Jsem na ni pyšná, protože jako jedna z hodně mála gymplových spolužáků na VŠ zůstala. Víte, naše Teri není takové to přehnaně sebevědomé stvoření (až ji musím někdy trošku kárat, aby si víc věřila), ale zase na druhou stranu jí rozumím. Všichni ti machýrci, co se tvářili, že všechno ví, všude byli dvakrát a od všeho mají klíče, skončili hned v prvním semestru.
Teri razí teorii, že se bude chválit, až bude za co.
Je to naše zlatíčko.

Pokud máte vy děti školou nebo školkou povinné...přeji Vám, abyste vše zvládli a zvládali pokud možno co nejvíc s úsměvem na tváři. Přijměte své děti takové jaké jsou a nešetřete pohlazením. Nejdůležitější je přeci jejich šťastné dětství a dospívání. Věřte mi, vaše děti se vám za to odmění. 


Moje milé...mějte se v tomto týdnu hezky.
Brzy se zase ozvu s novým podzimním příspěvkem a budeme ještě malinko džemovat a hlavně vařit POVIDLA. 


M.

24 komentářů:

  1. Věnec je nádherný, jemný a výrazný zároveň, takové mám moc ráda. A Teri zdravíme. Moje Teri jde taky do druháku a taky je až přehnaně skromná, ale máme doma i takového trochu machýrka :-) Jo jo, život je pestrý. Tak kouzelné září.....Klárka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Klárko...moc děkuji za pochvalu. Držím tvým ratolestem pěstičky, aby jim ve studiu vše vycházelo.
      Pa M.

      Vymazat
  2. Martinko, ten překrásný věnec bych pomyslně nasadila kolem krku tobě a každé, která se denně postaví bez bázně před třídu dětí, Elince, za statečnost a Terce za přístup k životu, ke studiu (u nás to bylo dost podobné, pár spolužáků nepřešlo přes první semestr...)
    Měj hezký večer, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Heli...ty jsi mistryně slova. Ty to vždy tak krásně shrneš. Jsi zlatá.
      Pa a hezké dny, M. ♥

      Vymazat
  3. Věnec je vážně úžasný :) takový bych si dovedla představit i u nás na vrátkách. Hezký večer Radana

    OdpovědětVymazat
  4. Moc pěkný věnec. Barevnost se mi hodně líbí :-) Přeji pevné nervy při vzdělávání puberťáků :-) A.

    OdpovědětVymazat
  5. Já si pamatuju, jak jsem vedla do školy svoji mladší sestřičku :) Já jako veliká a zkušená absolventka 3. třídy :D to už je dávno.. o pár let později a ona šla dnes poprvé na střední.. alespoň že máme ty vzpomínky :) ..jinak krásný věnec :)

    OdpovědětVymazat
  6. Martinko až ti závidím jak ti jde vše krásně od ruky. Já stále "trčím" u zavařování a ty již krásně aranžuješ. Však já si také posléze ten čas najdu. Věnec je opravdu moc pěkný a pokud dovolíš, budu se zřejmě inspirovat.
    S dětmi to dnes není jednoduché, s tím souhlasím. A lásky bychom jim měli nadělovat plnou náruč už od narození a ani v dospělosti s ní nešetřit. Jak je to jen krásné, když vše vyjde a jejich život se ubírá tou dobrou cestou. Pak je to i naše štěstí...
    Měj se Martinko moc hezky v tom novém školním roce a doufám, že si nasbírala plno energie přes léto, tu jako učitelka moc potřebuješ na celých 10 měsíců.
    Pa Ála

    OdpovědětVymazat
  7. Marti krásny venček si umotala. I mne je táto farebná kombinácia veľmi blízka, napriek tomu, že mám rada bielu, čiernu a šedú. Prírodné farby to je proste ono. Krásny školský rok prajem a pevné nervy. Andrea

    OdpovědětVymazat
  8. Marti - věneček je krásný...taky už chodím po zahradě a dávám si šišky do košíčku:))
    Hezký a klidný školní rok a taky pevné nervy přeji!! :))
    Krásný večer přeji, Renata

    OdpovědětVymazat
  9. Martinko, věnec je fakt úžasný ! Pěkně nakombinovaný ... a vše mám po ruce .... že by ?
    Jinak přeji co nejpříjemnější školní rok !
    Jarka

    OdpovědětVymazat
  10. Vencek je nadherny...kde je hortenzia ani iny nemoze byt... A kvitujem postoj tvojej dcery... Aj ked by sa zdalo, ze machrovia maju to lepsie v zivote, ono to az taka pradva nie je. Cas vsetko ukaze.. Drzim prsty

    OdpovědětVymazat
  11. Věnec je moc krásný, také by se mi takový líbil. Příjemný začátek školního roku!:-) Lucie

    OdpovědětVymazat
  12. Marti, věnec je moc pěkný, vidím, že podzim se už asi opravdu blíží. a taky jsem vedla naši slečnu vnučku, už do 3. třídy a šla už do velké školy, no jo, letí to.
    krásný den Majka

    OdpovědětVymazat
  13. Krásná dekorace, snad se takové taky naučím.
    Tvůj blog je jediný, který mi občas dokáže vehnat slzy do očí. Dnes zase. S tím pohlazením a štastným dětstvím.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Wiki...ty jsi zlatá. Moc ti děkuji za tvá slova ♥
      M.

      Vymazat
  14. Nádherný věnec, Martino! I já se (po nějaké době) opět vrátila "za katedru" ;-). Tak ať se daří (ve škole i doma)!!!
    V.

    OdpovědětVymazat
  15. Veniec je krasny. Teraz som zistila , ze ja mam este furt velkonocny. Teraz neviem ci ho vymenit za letny, alebo uz vianocny. Zisiel by sa taky podzimny, ako mas ty.

    OdpovědětVymazat
  16. Věnec je Martinko parádní, mám tuto kombinaci ráda, protože mi připomíná krásnou přírodu a les. Držíme pěsti s puberťákama ve škole ;-)

    OdpovědětVymazat
  17. Marti, věnec je nádherný, přesně takový, jaký mám ráda! Radka

    OdpovědětVymazat

Velmi děkuji za krásné a milé komentáře, které mi tu necháváte. Děkuji, Martina ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...