úterý 7. listopadu 2017

Domov musí vonět Vánocemi


aneb
NUTNO DOPLNIT ZÁSOBY VYKRAJOVÁTEK.


S nastupující předadventní atmosférou jsem doplnila zásoby stávajících vykrajovátek ( některých už hodně hodně starých) zakoupením vykrajovátek nových ☺
Množství tvarů je opravdu bohaté, takže je z čeho vybírat.

... nebojte, podklad není sníh, ale jen moučkový cukr ☺
Stejně se musím pro dvě vykrajovátka vrátit. Protože já "trouba" jsem si koupila dvě vykrajovátka se středem (rozumějte např. čtvereček se srdíčkem uprostřed), ale nekoupila jsem si k nim ten podklad (takže samotný čtvereček ☺). Uvědomila jsem si to až doma.
Ale tahle vločka, viz výše, je moc hezká. Jsem sama zvědavá, jak se s ní bude vykrajovat. A co Vy? Pečete na Vánoce? U nás doma se peče, to je jasné. A když už pro nic jiného, tak pro tu atmosféru a vůni vanilky a ořechů a rumu...a tak. To zkrátka musí být. Domov musí vonět Vánocemi. Když jsem před několika lety navrhla, že bychom to mohli zredukovat, a to opravdu nepeču nějaká kvanta, tak jsem se se zlou potázala ☺. Dcera i manžel se na mě tak "divně" podívali, co to jako má znamenat, co si to vymýšlím? Takže u nás se peče, protože "MÝM ANDĚLŮM" bych to přeci nemohla udělat.

Mějte příjemný pracovní týden. Brzy se zase těším na shledanou.

M.

14 komentářů:

  1. Martinko, dobře si nakoupila, ta vločka je úžasná!
    Peču, nic neschovávám, nejvíc chutná cukroví před Vánocemi :o) Terka ráda vypráví, že měla ráda, když se za tmy vracela hladová, zmrzlá, unavená z gymplu a doma bylo teplo, voněla vanilka a já pekla jsem cukroví. To je prý ten pravý advent... Jsem moc ráda, že má takové vzpomínky.
    Měj se moc hezky, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No no no, přesně, naše Teri to tak měla také. To je fakt úžasné, jak jsme si a i naše děti podobné ♥ Pa pa Helinko, M.

      Vymazat
  2. Marti, taky se na ten adventní čas i na pečení moc těším. :-)
    Formička na předposlední fotce je prý přímo na zázvorky... to jsem vyzkoumala vloni,kdy jsme zázvorky s citronovou polevou pekla. Tehdy jsem ji však ještě neměla a dělal jsem zázvorky s formičkou obdelníčku. Ale moc nám chutnaly, jsou takové svěží. :-)
    Vykrajovátko vločky doma mám taky, když se povede těsto vykrojit, je cukroví krásné, ale přiznám, že mě bohužel z této formičky moc těsto dostat nejde :-(. Tak používám jen na perníčky...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Lucinko, moc děkuji za postřehy. Zázvorky bych chtěla letos upéct poprvé, ještě jsem je nezkoušela, ale tvar mě zaujal.
      Měj se prima, pa M.

      Vymazat
  3. Ta vločka je úžasná!
    Kolikrát jsem si říkala, že ,,letos" nepeču, ale nakonec vždycky stoupnu k válu. Právě kvůli té atmosféře a vůni, co se line bytem. A můj muž by mi to neodpustil. Já sladké moc nejím, ale vanilkový rohlíček a linecké kolečko musím vždycky ochutnat.
    Henrieta

    OdpovědětVymazat
  4. Ahoj Martinko, znám to. Taky jsem nakupovala. Mám nový váleček, takový ten vyřezávaný :-) Do krabice s vykrajovátky přibyla andělská křídlo - to by bylo něco pro tebe :D A redukovat mi doma taky nedovolí... Hezké dny, Alča

    OdpovědětVymazat
  5. Peču. Letos možná zredukuju množství, ale asi nikoliv počet druhů, protože máme každý své oblíbené a celkový počet je právě jejich součtem.
    Vykrajovátka jsou moc pěkná, ta vločka zvlášť, ale musím přiznat, že dávám přednost více rovným tvarům typu srdíčko, hvězdička a tak... (po zkušenostech s jablíčkem, kterému se při vykrajování trhá stopka).
    Hezký večer

    OdpovědětVymazat
  6. Marti, samé dobroty sú tu u Teba na blogu. Jeden recept lepší ako druhý. Len ťažko sa odoláva. Ja som práve rozmýšľala minulý týždeň, že by som potrebovala nové vykrajovátko v tvare stromčeka. Tan mi totiž chýba. Tak idem hladať. Andrea

    OdpovědětVymazat
  7. Peču a pak to moc nejím, spíš ochutnám jak se mi to podařilo a sedm druhů! Chybělo by mi to - vůně, teď pečení s Bertíkem ... Vločka je parádní, ale bude s ní práce ;-) Hezké dny Martinko, D.

    OdpovědětVymazat
  8. Martinka, na začiatok som si pozrela predošlé príspevky a koláčiky a polievočku, a.... všetko až sem zavoňalo. Pečiem menej, lebo vždy zápasím s váhou a mám rada sladké, tak nech nepokúšam sama seba...:-), ale samozrejme na Vianoce niečo musí byť. Jeden rok si manžel s dcérami povedali, že upeč len náš obľúbený banánový a viac nepeč, lebo na Vianoce vždy celá rodina priberie. Tak som upiekla len banánový a zjedli za dva dni a aké sú to Vianoce bez koláčikov, mi bolo povedané, tak som musela ešte upiecť ďalšie.
    Krásny deň Zita

    OdpovědětVymazat
  9. Každý rok peču a vždy jsem pekla mnoho druhů cukroví, ale letos prý péct nemám, nahlásili mi doma. Děda již nežije, synové mají své rodiny, nejmladší o to moc nestojí a tak je to prý zbytečné. Tak nevím, nevím, zda to ustojím jenom s vánočkou a svátečním dortem...
    Voňavé dny Martinko.
    Ála

    OdpovědětVymazat
  10. Pect se musi, to je jasne:-) a mam dojem, ze jsem dnes objednala ta sama vykrajovatka - vlocku a spol.:-) a jsem take zvedava, jake budou vysledky:-). Hezke dny. M.

    OdpovědětVymazat
  11. Hezký den,vločku mám také a dokud vydržím vykrajuji,pak letí.Těsto mi v ní zůstává,tak jsou nás vločkové kousky vzácností .-)...Hezký víkend M.

    OdpovědětVymazat
  12. Marti, u nás se také peče, protože jak píšeš, domov musí vonět Vánocemi. A už se na to moc těším. Jo, a vločka je fakt parádní, také se po ní podívám.
    Přeji krásný večer. D.

    OdpovědětVymazat

Velmi děkuji za krásné a milé komentáře, které mi tu necháváte. Děkuji, Martina ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...