neděle 12. listopadu 2017

ČERNÁ ŘEDKEV


ZÁZRAČNÁ,
 a to skutečně a doslova.
Přesně od 7. října se potýkám s protrahovanou neboli opakovanou laryngitidou doplněnou o ztrátu hlasu.               
Už jsem o tom psala. Celá nešťastná jsem jak o život cucala panthenol, islandský lišejník, ditustat "pila" po litrech, i na antibiotika došlo a NIC. Už jsem z toho byla mírně znepokojená. A pak, když jsem minulý týden byla za mým tatínkem (byly Dušičky), tak jsem si vzpomněla na černou ředkev. Taťka nám ji vždy při nachlazení krájel na kolečka a proslazoval cukrem, aby pustila šťávu. Tu jsme pak po lžičkách užívaly. A světe div se, ZABRALO TO 👌 . Že já bláhová si na ni nevzpomněla dřív. Mohla jsem si ušetřit více jak měsíční trápení.
Velikou výhodou je, že medicínka chutná i docela maličkým dětem. Je totiž slaďoučká.

Černá ředkev je silné přírodní antibiotikum, skvěle rozpouští hleny. Je silně močopudná, čistí močové ústrojí. Podporuje trávení, posiluje činnost jater, žlučníku a rozpouští žlučové kamínky. Fytoncidy této zeleniny mají výrazné antivirové, protiplísňové a antibakteriální účinky. Je to zelenina bohatá na velké množství minerálních látek – vápník, hořčík, železo, síru, fosfor, dále vitamin C a vitaminy skupiny B. Jelikož má tato zelenina silné detoxikační působení, můžeme ji použít k očistění celého organismu. Každý den po dobu tří týdnů sníme dvě syrové černé ředkve.


Co závěrem?... Zase jsem si ověřila, že přírodní cesta je správná a účinná. Během několika dnů se mi výrazně ulevilo.  Záchvatovitý kašel se znatelně zmírnil, hlas se čistí, po těle je mi lépe.
Medicínku DOPORUČUJI. Ověřila jsem ji na vlastním těle ☺

Přeji Vám všem příjemný zkrácený pracovní týden a velmi děkuji za vaše zastavení u mě na blogu.
M.

18 komentářů:

  1. Tak cibulovou šťávu na nachlazení znám, ale černou ředkev ne. Snad si vzpomenu, až to budu potřebovat (ale doufám, že to hned tak nebude)a vyzkouším.
    Držím palce, ať už je s laryngitidou definitivně konec

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Stáni, určitě. Dá se použít i kombinace cibulové a ředkvové šťávy. Měj se fajn, M.

      Vymazat
  2. Příroda je mocná, stále se v tom utvrzuji. Jsem ráda, když se setkám s podobnými zkušenostmi. Máš na tu medicínku pěknou vychytávku Martino, šťáva z ředkve přes trychtýř rovnou do skleničky...Tak ať už je definitivně lépe!
    Henrieta

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak. Jak já na tu ředkev mohla zapomenout?
      Díky za povzbuzení, pa M.

      Vymazat
  3. Nezatracuju ředkev, jen pro citlivý žaludek to moc není nebo jen krátce.
    Líbí se mi, jak jsi to vyřešila technicky, to si budu pamatovat. 😊

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Žádné žaludeční potíže nemám, člověk to nekonzumuje po kilech, ale jen po troškách. Mějte se hezky, příjemný den, M.

      Vymazat
  4. Něco podobnýho znám s cibulí a medem, to mi vždycky nutí můj muž, lékař. Díky za tip.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak Lucie, dá se kombinovat právě i s tou šťávou z cibule. Manžel má pravdu ☺ Pa M.

      Vymazat
  5. Hmm, o redkvi jsem to neslysela, taky bych potrebovala, me dutiny jeste nejsou storpocentne pruchozi:-(. Ze by to pomohlo i tady? M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marcelko, myslím, že ředkví nemůžeš nic zkazit. Je to přírodní antibiotikum, takže i na dutiny by to mohlo zabrat. Rozhodně si jí neublížíš. Pa M.

      Vymazat
  6. Pekny vecer. Martinka a kde si ju zohnala? Zo zahradky? Dakujem Mira...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Miri, můj tatínek ji vždy pěstoval, ale já jsem ji koupila v takovém malém bio obchůdku. Pa M.

      Vymazat
  7. Martinko, díky za typ a jsem moc ráda, že máš konečně po trápení!
    Měj hezké dny, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, dnes jsem ještě absolvovala ORL foniatrické vyšetření. Hlasivky jsou dobré, sliznice za hrtanem ne. Takže ještě nějaká léčba proběhnout musí. Měj se hezky Heli, pa M.

      Vymazat
  8. Jakmile začíná sezona černé ředkve, pravidelně dělám jednoduchý salát. Oloupat a nastrouhat na hrubé nudličky. A pak dle chuti - buď přidám zakysanou smetanu, anebo slunečnicový olej (nerafinovaný). V obou variantách trochu osolit. Salát je výborný k bramborám v jakékoliv úpravě.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za super tip. Určitě vyzkouším, M.

      Vymazat
  9. Moc zajímavý článek, o černé ředkvi jsem v podstatě nic moc nevěděla. Díky :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Šárko, není zač. Od zítřka začínáme s manželem jednu velmi zajímavou odsolovací kúru. Zcela přírodní. Uvidím, co to udělá a když tak se o zkušenosti podělím. Pa M.

      Vymazat

Velmi děkuji za krásné a milé komentáře, které mi tu necháváte. Děkuji, Martina ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...