Milé dámy...
přijměte ode mě první srdečné přivítání v roce 2015.
Jsem moc ráda, že jsme se na stránkách mého blogu opět setkaly.
Zároveň Vám všem mnohokrát děkuji za novoroční přání.
Jste zlaté ♥
Zároveň Vám všem mnohokrát děkuji za novoroční přání.
Jste zlaté ♥
Na Silvestra jsem dusila a pekla čtyři velká vepřová kolena.
Část jsme snědli jen tak s jablíčkovým křenem
a z části jsem udělala skleničku ála francouzský rillettes.
Není to tedy úplně přesný recept, jak ho například popisuje Dagmar Derré,
ale co do času přípravy jsem na tom s Dagmar úplně stejně.
Poctivě jsem maso dělala 6 hodin, to pak odpadávalo od kosti úplně samo.
Na poctivém domácím chlebovém pecnu je rillettes úplně nejlepší.
A s kyselou okurkou k tomu...to nemá chybu ☺ to mi věřte.
Martinko,
OdpovědětVymazatpřeji Ti dodatečně vše nej a nej v novém roce 2015 .. Tobě a Tvoji celé rodince.
Takto upravené masíčko je moc dobré .. moje maminka to taky dělá, je to mňamka ☺
měj se Denisa ♥
Děkuji Deni, i tobě vše dobré ☺
VymazatMartina
Martinko, vítej v novém roce :o). A hned si mi navodila chutě. Už několikrát jsem si říkala, že toto masíčko udělam. Díky za inspiraci. Ála
OdpovědětVymazatPěkné ;-)
OdpovědětVymazatChutný rok přeji!
Nevím jak můžete mít chuť na takovouto bombu, u nás zatím nemá nikdo teď chuť na vůbec nic. Takže hodně zdravých chutí v tom Novém roce.
OdpovědětVymazatVidím Martinko, že tuto dobrotu dělá docela hodně lidiček ♥ já ji chystám už před svátky a pak ..tak jak píšeš,když už toho sladkýho má každý dost - vrháme se na masenko ♥♥ dobrou chuť!!!
OdpovědětVymazatAhoj Martinka. Tvoj rillette velmi vystihuje francuzsky. Ak chces nejaky ten francuzsky recept daj vediet :-) ... s radostou sa podelim
OdpovědětVymazatMilá Moniko...to bych velmi ráda. Ráda vařím a zkouším nové věci, takže tvou nabídku s radostí přijímám ♥
VymazatMartina
Já bych také měla zájem :o)) o recept na dobrůtky. Ála
VymazatVyberte si... mate nejake prianie? Co tak cokoladovu penu? Ide o vyslahanu cokoladu a ziadne dieta ani dospely neodmietne. Mozeme vsetky tri skusit ten isty recept a rozne ho ozdobit. Dopisem po slovensky postup a recept najdete na mojom blogu alebo tuna ak Martinka bude suhlasit. Monika
VymazatMartinka neviem ta kontaktovat mailom tak ti si dovolim ti poslat link na recept "cokoladova pena", ktory som uverejnila aj prelozila: http://handmadcreations.blogspot.fr/2014/11/shabbilicious-delicious.html
VymazatÚžasné...zkusíme čokoládovou pěnu. Ještě jsem ji nikdy nedělala, tak je to pro mě výzva. A jako milovnice čokolády vím, že to bude určitě skvělý recept.
VymazatTak super, jsme domluvené. Kouknu k Vám Moni na blog, zjistím co je vůbec zapotřebí a můžeme zkoušet.
Moni, přeji hezký víkend, Martina
Bohužel se nemohu na odkaz dostat :-((. Ála
VymazatUž jsem našla cestu na recept :o) a určitě vyzkouším a pošlu ti pak Marti fotku na mail - blog nemám. Dnes jdeme na myslivecký ples, už se těšim na tanečky ;-))). Ála
VymazatDobře, já počítám, že bych recept vyzkoušela příští víkend. Musím nakoupit tu správnou čokoládu.
VymazatTěším se na tvou fotku a dnes si hezky zatanči.
Na myslivecký ples bych šla také, třeba bych v tombole vyhrála divočáka :))))
Pa Martina
Také tam bývají ;-) a vloni jsme vyhráli 5kg masa, to bylo super. Jezdíme do malé vesnice, má to atmosféru. Měj se hezky. Čauky Ála
VymazatTesim sa, ja tiez pripravim ten isty recept. Horku cokoladu volte taku silnu aku mate radi. Tesim sa a prajem dobru zabavu. Monika
VymazatTo vypadá skvěle. Receptík by nebyl?
OdpovědětVymazatVěřím, že domácí rillettes a bochník musí být bájo!
OdpovědětVymazatMartinko, taky tě letos poprvé moc zdravím!
OdpovědětVymazatMáš pravdu, čas od času mám taky chuť na něco takového... Nedělám rillettes, ale pomazánku ze zbylého upečeného masa, umlet, trocha hořčice, pepře, kyselá okurka... Na chleba namazat a přidat třeba i kolečko cibulky :o) Myslím, že oba recepty jsou z jednoho šuplíčku .o)
Hezkou neděli, pa Helena
Milá Marti, po svátcích a v novém roce jsem si nedala předsevzetí, že bych chtěla zhubnout, přesto jsem si slíbila, že zase poctivě zařadím do jídelníčku zeleninu. Takže po tom, co jsem si dala k večeři salát z polníčku, rajčat, okurky a zálivky z dijonské hořčice a olivového oleje, mě doslova odzbrojily Tvé fotky a dostala jsem na to nesmírnou chuť :-) Krásný večer! Radka
OdpovědětVymazatHmmm... Letošní zimu jsem ještě maso do skleničky nedělala. Nejen že jsi mi to připomněla, za čež děkuji, ale hlavně jsi mi udělala chutě :-)
OdpovědětVymazatPysznie to wygląda ! Narobiłaś mi ochoty , chętnie bym się poczęstowała taką kanapką !
OdpovědětVymazatMilá Marti, to musí být pochoutka. My na Silvestra děláme z vepřových kolen sulc. Už je to taková rodinná tradice.
OdpovědětVymazatPřeji Tobě i celé rodině krásný rok 2015. Mnoho zdraví, rodinné pohody a štěstí. Lidka