Příjemný čtvrteční podvečer milé dámy.
Dnes je pro mě ten správný čas, abych si připravila domácí vanilkový cukr. Příští týden totiž vypukne vánoční pečení a není krásnější vůně, než vůně sladké pravé vanilky.
Nebudu Vám tady popisovat výrobu vanilkového cukru, přesto... já jen nevkládám vanilkový lusk do cukru, ale doslova rozmixuji starší vanilkové lusky s cukrem napůl krupicovým a napůl moučkovým a nový vláčný lusk ještě přiložím.
Víte, že by mě ani nenapadlo vanilkový cukr koupit? Kdoví, co v něm vlastně je. To raději investuji do bourbonské vanilky a mám cukřík domácí.
Dnes jsem také připravila adventní svícen...
Vždycky jsem ho měla hodně zdobený...
Tak letos je pro změnu úplně jednoduchý...
Už se těším, až v neděli zapálíme první svíčku...
Milé dámy...
prožijte si krásný večer...
a brzy opět na shledanou...
♥
A ... VELMI DĚKUJI VŠEM, KTEŘÍ SE CÍTÍ U MĚ DOBŘE, PROTOŽE TO JE TA NEJKRÁSNĚJŠÍ ODMĚNA !!!!!
♥
Opatrujte se ♥♥♥
Všechny Vás objímám
Vaše Martina
Ahoj, Marti! Tak takto by mě vanilkový cukr vyrábět nenapadlo... vždy jsme jen "naložili" čerstvý lusk do cukru a bylo... ale tohle je daleko lepší, co musí být cukřík jedna báseň, tedy vanilka :o) díky moc za tip a hezký večer! L.
OdpovědětVymazatAhoj Leni...tak to jsem ráda, že jsem třeba poradila. Měj prima večer, pa pa Martina
VymazatMarti, vanilkový cukor voní až sem k nám. Ja som ho takto nikdy nerobila, ale veľmi si ma navnadila. Krásne fotky. Andrea
OdpovědětVymazatAhoj Andrejko...děkuji ti za tvou milou návštěvu. A cukřík si takto určitě udělej, budeš spokojená. Pa pa Martina
VymazatMartinko v jednoduchosti je krása-to píšu už snad všem:-)A není nad věci udělané doma!!!Krásný večer!
OdpovědětVymazatAhoj Miško...máš naprostou pravdu, pa pa Martina
VymazatMarti úplně cítím tu vůni vanilkového cukru!U nás také někdy v příštím týdnu vypukne pečení:-)
OdpovědětVymazatNááádherně nafoceno!
Hezký večer.
Věruško...
Vymazatjá letos nebudu péct tolik jako v jiných letech, ale něco na stole být musí a bez domácího cukru si to nedovedu představit. Pa pa a děkuji, Martina
Ahoj, koukni se, prosím, na můj blog - máš tam štafetový kolík. L
OdpovědětVymazat☺☺☺ děkuji, Martina
VymazatMartinko, taky ho dělám a máš pravdu, alespoň víme, co tam dáváme, že...Vanilku bourbon, tedy její vůni naprosto zbožňuji...To se bude péct!
OdpovědětVymazatDoufám, že nám adventní svícen nezapomeneš vyfotit!
A moc hezky ti tu sněží, měj se krásně!
pa, Helena
Ahoj Helinko...děkuji a nevím,mám ten svícen vyfotit ?
VymazatNo tak třeba v neděli, už svítící ☺, pa pa Martina ♥
Jéje, Martinko, tady to krásně voní vanilkou! To abych už také vytáhla své recepisy a duševně se připravila na pečení ňaminek, zrovna listuji Apetitem ...
OdpovědětVymazatPrima večer, pa Maru
Marunko...Apetit jsem si také koupila a některé recepty se mi tam fakt líbí, pa pa Martina ♥
Vymazata koľko čoho dávaš? :)
OdpovědětVymazatTak asi takto...200 g cukru krupice, 200 g cukru moučka, 3 starší vanilkové lusky a 1 nový...a to je vše ☺, pa Martina
VymazatMarti děkuji za typ a návod.Nebudu určitě sama,která jej vyzkouší.Musí to být úžasná vůně!
OdpovědětVymazatKrásný den,Alena.
Milá Alenko...děkuji a jsem ráda, že jsem mohla trošku inspirovat, pa pa Martina
VymazatMartinko....děkuji ti za voňavý vanilkový příspěvek.Tento způsob také neznám a moc ráda vyzkouším.Fotečky jsou nádherné.
OdpovědětVymazatKrásný víkendík,pa Jana♥
Janinko...moc tě zdravím a děkuji za milou návštěvu, pa pa a krásný víkend, Martina ♥
VymazatMarti tak se přiznám že by mě to samotnou nenapadlo :) díky za tip určitě vyzkouším ;) Pěkný den Lenka
OdpovědětVymazatAhoj Leni...to jsem moc ráda, že jsem inspirací, pa pa Martina
VymazatMartinka, vanilkové lusky som u nás bežne v obchode nevidela musím sa po nich poobzerať. Krásny voňavý príspevok.
OdpovědětVymazatJana
Janka...ahoj, podívej se, určitě ji seženeš. přeji fajn adventní víkend, Martina
VymazatTedy Marti tak vyrobit si vanilkový cukr mě opravdu ještě nikdy nenapadlo :o) děkuju moc a určitě také vyzkouším a už se moc těším na tvůj adventní svícen :o) Martina
OdpovědětVymazatAhoj Marti...tak to mě moc těší, že ho zkusíš vyrobit podle mě, pa Martina
VymazatMartinko, dovolila jsem si Ti nechat u mně na blogu bacila právě řádící epidemie jedenáctky. Až teď jsem si všimla, že jsi jsi to taky chytla :) No, však to není povinné :)
OdpovědětVymazatJéje, vanilkový cukr doma vyrobený. Já trumpeta jsem si ho taky chtěla "vyrobit". Jen jsem přehlédla, že se má dát do uzavřené sklenice. Tak už mám 2 roky lusk v cukru, cukr pořád nevoní :) Jana
Janičko...velmi děkuji, ale "11" si asi nechám na později.
VymazatA s tím cukrem jsi mě fakt pobavila ☺ ☺ ☺
Udělej nový a voňavý, pa pa a krásný adventní víkend, Martina ♥