čtvrtek 29. listopadu 2012

Ten správný čas...


Příjemný čtvrteční podvečer milé dámy.
Dnes je pro mě ten správný čas, abych si připravila domácí vanilkový cukr. Příští týden totiž vypukne vánoční pečení a není krásnější vůně, než vůně sladké pravé vanilky.
Nebudu Vám tady popisovat výrobu vanilkového cukru, přesto... já jen nevkládám vanilkový lusk do cukru, ale doslova rozmixuji starší vanilkové lusky s cukrem napůl krupicovým a napůl moučkovým a nový vláčný lusk ještě přiložím.
Víte, že by mě ani nenapadlo vanilkový cukr koupit? Kdoví, co v něm vlastně je. To raději investuji do bourbonské vanilky a mám cukřík domácí.




Dnes jsem také připravila adventní svícen...
Vždycky jsem ho měla hodně zdobený...
Tak letos je pro změnu úplně jednoduchý...
Už se těším, až v neděli zapálíme první svíčku...




Milé dámy...
prožijte si krásný večer...
a brzy opět na shledanou...

A ... VELMI DĚKUJI VŠEM, KTEŘÍ SE CÍTÍ U MĚ DOBŘE, PROTOŽE TO JE TA NEJKRÁSNĚJŠÍ ODMĚNA !!!!!




Opatrujte se ♥♥♥
Všechny Vás objímám
Vaše Martina

28 komentářů:

  1. Ahoj, Marti! Tak takto by mě vanilkový cukr vyrábět nenapadlo... vždy jsme jen "naložili" čerstvý lusk do cukru a bylo... ale tohle je daleko lepší, co musí být cukřík jedna báseň, tedy vanilka :o) díky moc za tip a hezký večer! L.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Leni...tak to jsem ráda, že jsem třeba poradila. Měj prima večer, pa pa Martina

      Vymazat
  2. Marti, vanilkový cukor voní až sem k nám. Ja som ho takto nikdy nerobila, ale veľmi si ma navnadila. Krásne fotky. Andrea

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Andrejko...děkuji ti za tvou milou návštěvu. A cukřík si takto určitě udělej, budeš spokojená. Pa pa Martina

      Vymazat
  3. Martinko v jednoduchosti je krása-to píšu už snad všem:-)A není nad věci udělané doma!!!Krásný večer!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Miško...máš naprostou pravdu, pa pa Martina

      Vymazat
  4. Marti úplně cítím tu vůni vanilkového cukru!U nás také někdy v příštím týdnu vypukne pečení:-)
    Nááádherně nafoceno!
    Hezký večer.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Věruško...
      já letos nebudu péct tolik jako v jiných letech, ale něco na stole být musí a bez domácího cukru si to nedovedu představit. Pa pa a děkuji, Martina

      Vymazat
  5. Ahoj, koukni se, prosím, na můj blog - máš tam štafetový kolík. L

    OdpovědětVymazat
  6. Martinko, taky ho dělám a máš pravdu, alespoň víme, co tam dáváme, že...Vanilku bourbon, tedy její vůni naprosto zbožňuji...To se bude péct!
    Doufám, že nám adventní svícen nezapomeneš vyfotit!
    A moc hezky ti tu sněží, měj se krásně!
    pa, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Helinko...děkuji a nevím,mám ten svícen vyfotit ?
      No tak třeba v neděli, už svítící ☺, pa pa Martina ♥

      Vymazat
  7. Jéje, Martinko, tady to krásně voní vanilkou! To abych už také vytáhla své recepisy a duševně se připravila na pečení ňaminek, zrovna listuji Apetitem ...
    Prima večer, pa Maru

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marunko...Apetit jsem si také koupila a některé recepty se mi tam fakt líbí, pa pa Martina ♥

      Vymazat
  8. Odpovědi
    1. Tak asi takto...200 g cukru krupice, 200 g cukru moučka, 3 starší vanilkové lusky a 1 nový...a to je vše ☺, pa Martina

      Vymazat
  9. Marti děkuji za typ a návod.Nebudu určitě sama,která jej vyzkouší.Musí to být úžasná vůně!
    Krásný den,Alena.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Alenko...děkuji a jsem ráda, že jsem mohla trošku inspirovat, pa pa Martina

      Vymazat
  10. Martinko....děkuji ti za voňavý vanilkový příspěvek.Tento způsob také neznám a moc ráda vyzkouším.Fotečky jsou nádherné.
    Krásný víkendík,pa Jana♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Janinko...moc tě zdravím a děkuji za milou návštěvu, pa pa a krásný víkend, Martina ♥

      Vymazat
  11. Marti tak se přiznám že by mě to samotnou nenapadlo :) díky za tip určitě vyzkouším ;) Pěkný den Lenka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Leni...to jsem moc ráda, že jsem inspirací, pa pa Martina

      Vymazat
  12. Martinka, vanilkové lusky som u nás bežne v obchode nevidela musím sa po nich poobzerať. Krásny voňavý príspevok.
    Jana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Janka...ahoj, podívej se, určitě ji seženeš. přeji fajn adventní víkend, Martina

      Vymazat
  13. Tedy Marti tak vyrobit si vanilkový cukr mě opravdu ještě nikdy nenapadlo :o) děkuju moc a určitě také vyzkouším a už se moc těším na tvůj adventní svícen :o) Martina

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Marti...tak to mě moc těší, že ho zkusíš vyrobit podle mě, pa Martina

      Vymazat
  14. Martinko, dovolila jsem si Ti nechat u mně na blogu bacila právě řádící epidemie jedenáctky. Až teď jsem si všimla, že jsi jsi to taky chytla :) No, však to není povinné :)
    Jéje, vanilkový cukr doma vyrobený. Já trumpeta jsem si ho taky chtěla "vyrobit". Jen jsem přehlédla, že se má dát do uzavřené sklenice. Tak už mám 2 roky lusk v cukru, cukr pořád nevoní :) Jana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Janičko...velmi děkuji, ale "11" si asi nechám na později.
      A s tím cukrem jsi mě fakt pobavila ☺ ☺ ☺
      Udělej nový a voňavý, pa pa a krásný adventní víkend, Martina ♥

      Vymazat

Velmi děkuji za krásné a milé komentáře, které mi tu necháváte. Děkuji, Martina ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...