sobota 11. listopadu 2017

NOBLESA v každém soustu


ZÁVINU
PLNÉHO JABLÍČEK, OŘECHŮ A BRUSINEK.


Manžel měl dnes dopoledne kreativní pečicí náladu. Jeho záviny jsou vždy moc dobré, ovšem ten dnešní doslova dýchá vánoční atmosférou. Kromě obrovského množství jablíček a ořechů vylepšil své dnešní mistrovské dílo proslazenými brusinkami.
Óóó...jak lahodná záležitost se z toho vyklubala ☺ přes PC těžko vypovědět ☺.
A tak zatím, co já jsem připravovala svatomartinský oběd, manžel mi za zády vykouzlil takovou dobrotu.










MOUČNÍK
NÁDECHEM 
VÁNOC

 

A tak jsme dnes měli sváteční oběd a odpolední kávu s vánočním závinem. 
Můj muž je opravdu úžasný. Škoda, že se v současné době "rodí" tak málo mužských se vším všudy. Děvčata ve věku dcery, aby pohledala. Není snadné si dnes najít spolehlivého partnera, který není zbabělcem a sobcem. Jsem šťastná, že já už svého muže mám a že má naše dcera tak skvělého tátu. 
Mějte se všichni prima a příjemnou neděli.

M.

18 komentářů:

  1. Ten tedy musí být !! tolik dobrot :-)) mňam ♥ Iva

    OdpovědětVymazat
  2. Závin vypadá úžasně a opravdu vánočně. Manžel je skvělý. U nás je pečení má doména, ale manžel rád (a velmi dobře) vaří. A uklízí po sobě kuchyň (skoro líp než já), což taky není úplně běžné. Doufám,že syn bude po něm a že to nějaká slečna ocení

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Stáňo, děkuji a pokud má váš syn vzor, tak se určitě potatí ☺
      Pa M.

      Vymazat
  3. Martinko, vypadá přenádherně, ta náplň. Já dnes také pekla štrůdl,ale neměla jsem listové těsto, tak jsem sáhla po svém sešitu a vybrala první jednoduchý. Zarazilo mne, že je tam polohrubá mouka, ale myšlenka se mi okamžitě zatoulala jinam. Už vyválení byl problém, přendat na plech akrobatický pokus. Ale chuťově :o) - nemá chybu.
    A vidíš, já mám syna, který hlídá děti když je potřeba, nakupuje, dokáže uvařit, zkouší i péct, aby vypomohl, avšak vztah se jim nějak vymyká z rukou. Tak jsem mu řekla, aby se věnoval raději mužské práci... některé nevědí co by vlastně chtěly.
    Pěknou neděli.
    Ála

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Alenko, měly jste s mým manželem stejný nápad.
      No vidíš, nemají ti to naši mladí lehké. Naše Terďa vždycky říká, že má v uvozovkách "větší koule" než ti dnešní mladíci ☺ Ale snad se nějaký najde.
      Měj se prima, M.

      Vymazat
  4. Martino, závin vypadá opravdu luxusně, svátečně.Já jsem dnes pekla našemu Martinovi rohlíčky...také jsme si pochutnali.
    Přeji ti pohodové dny, Jana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Jani, no vidíš, martinské rohlíčky jsem ještě nepekla, tak třeba příští rok. Pa pa M.

      Vymazat
  5. Ahoj Martinko, závin vypadá úžasně. U nás doma včera pekl táta roládu pro babičku k narozeninám :-) Tentokrát jsme si vystřídali role :D Hezký víkend, Alča

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Alenko, no tak roládu by manžel asi nevedl, i když kdo ví, možná jo ☺ Měj se hezky, pa M.

      Vymazat
  6. Martinko, nemám slov! Chlapi vaří, ale sladké - opravdu bomba! Závin vypadá skvostně, je přeplněný, jak se říká u nás, a tak to má být :o)
    A tvůj dovětek - musí jen souhlasit. I já mám skvělého muže a moc bych svým dětem, aby to jednou, po letech mohly o svém partnerovi taky říct.
    Měj krásný večer, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Helinko, přeplněný tedy byl. Manžel razí teorii, že když si to děláme pro sebe, tak se přeci neošidíme ☺
      A ani nevíš, jak bych té naší Teri přála skvělého chlapa. Doufám, že, jak říkal můj taťka, každá krabice má svoje víko ☺
      Měj se prima, M.

      Vymazat
  7. Martinko,take jsme se dnes v kuchxni motali spolecne s mužem :-) Ja husicku,polrvku,zeli a on houskovy knedlik.Jinak se v kuchxni moc nepohybuje,ale treba vanilkove rohlicky jsou jeho parketa.Jinak ja mam toho Nej muže!Sice az na druhý pokus,ale uz na tom nehodlam nic měnit!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Iluško, tak to je skvělé. My jsme ještě tak generace, kde ti správní mužští byli. Ale dnešní dobře vychované holky to mají s výběrem obtížnější. No snad se to té naší také podaří a najde si ji nějaký gentleman. Pa pa M.

      Vymazat
  8. No tak to před manželem smekám Marti. Je vidět, že ho to bavilo a pěkně závin ,,vytunil":-). Brusinky mu určitě daly šmrnc. Chlapi prostě mají v kuchyni dobré nápady.
    Hekou neděli
    Henrieta

    OdpovědětVymazat
  9. Ahoj Martinko, už jsem k tobě dlouho nenakukovala a u tebe to voní samými dobrotami, budu muset všechno prozkoumat, inspirace není nikdy dost .... ten závin vypadá úžasně, manželovi velká pochvala ..... přeji ti krásný listopad .... Marki

    OdpovědětVymazat
  10. Zavin vypada skutecne lakave a ac si mylsim, ze mam take dobreho manzela, tohle bohuzel nedela:-). M.

    OdpovědětVymazat

Velmi děkuji za krásné a milé komentáře, které mi tu necháváte. Děkuji, Martina ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...