pátek 27. září 2013

Vrátí se husy ?


... no určitě se zase na jaře vrátí,
ale mně se nechce čekat tak dlouho,
a tak jsem jednu krásnou a velikou

HUSU DIVOKOU

pozvala k nám domů
a umožnila jí celoroční pobývání
v naší domácnosti 
☺☺☺
přeměnila jsem ji tak v 

HUSU DOMÁCÍ






Já ty mailegácké šité hračky fakt můžu...
Vlastně to pro mě ani nejsou hračky, spíš velmi hezké dekorace,
které dělají domov útulným.



Pokud máte čas, přečtěte si se mnou
malé povídání o husách.
Je to docela zajímavé.



Husy k sobě pozornost lidí poutaly už odedávna. Objevují se v šamanské symbolice, v egyptské i čínské mytologii, na Kapitolu v Římě ve 4. stol. před Kristem varovaly před keltskými útočníky a v neposlední řadě je známe i z našich pořekadel a lidových písní. Archaické kultury viděly spojení hus se sluncem, ročním cyklem, manželskou věrností nebo jako posly mezi nebem a zemí. V moderním kontextu připomínám knížku švédské spisovatelky Selmy Lagerlöfové „Podivuhodná cesta Nilse Holgerssona Švédskem“, kde na pozadí příběhu o chlapci proměněném ve skřítka čtenář poznává Švédsko z pohledu husího hejna.  Z biologického hlediska jsou husy výjimečné svým vegetariánstvím.


Já tedy také nejsem kdovíjaký masožravec ...
 ... že bych byla husa ? ☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺




Děvčata ... přeji Vám všem krásný víkend.

My jsme dnes ráno měli již -1°C ... fuj !!! ☺
Alespoň, že během dne vysvitlo sluníčko.
Máme na víkend naplánovanou práci na zahrádce,
 takže déšť by se nám vůbec...ale vůbec nehodil.
Tak pa pa zase příště.





Opatrujte se ♥♥♥
Všechny Vás objímám
Vaše Martina

15 komentářů:

  1. Martinko, díky za pěkné počteníčko a parádní fotky - husy ty já také mohu ... celoročně!
    Hezký sluníčkový víkend, pa Maru

    OdpovědětVymazat
  2. Martinko, husa určitě nejsi, to by nás byla hejna :o) Ale ta tvoje domácí se ti moc povedla, je to fešanda!
    Přeji krásný víkend na zahradě, pa Helena

    OdpovědětVymazat
  3. Ahoj, já zase četla, že když se jedna husa zraní, oddělí se z hejna další dvě a čekají s ní, až se zotaví. Celé hejno pokračuje v letu a ty tři pak letí, až je zraněná při síle. To je mi moc sympatické. Jinak husa se mi moc líbí, ten tmavý proužej je super.

    OdpovědětVymazat
  4. Martinko, je nádherná ...... Marki

    PS. Husy prý žijí v hejnech .... co s tím provedeš, chi, chi ?????

    OdpovědětVymazat
  5. MARTI, TVÁ ŠITÁ HUSA JE VELICE POVEDENÁ.
    JÁ TAKÉ MŮŽU ŠITÉ HRAČKY AČ MI JE UŽ ...
    MÁM JE TAK RÁDA A MOC SE MI LÍBÍ.
    PŘEJI KRÁSNÝ PODZIM.
    BOHDA

    OdpovědětVymazat
  6. Ahoj Martinko...Maileg husa je překrásná!Krásně jsi ji vyfotila ,že už jsem ještě víc načatá k nákupu..stále se držím,páč ji nemám už kam dát.Úžasné povídání..překrásné fotky.Děkuji za pokoukáníčko.
    Přeji příjemný víkend..pá.Zuzka

    OdpovědětVymazat
  7. No ta je nádherná! Díky za milé ponaučení... krásný víkend na zahrádce, L.

    OdpovědětVymazat
  8. Martinko husa je parádní a určitě lepší než koupit husu na pekáč :-)) Maileg taky miluju je to závislost i pro dospěláky papa krásnou neděli Dita

    OdpovědětVymazat
  9. krásná husa,kdysi jsem se na takovou chystala,ale zůstalo jen u nastřižení.tak ji snad dodělám Šárka

    OdpovědětVymazat
  10. ...ta se u vás bude ale mít:-))))...Martí,moc pěkné.Hezký podzim. Eva

    OdpovědětVymazat

  11. Měl jsem s manželem vážné problémy a vedlo to k tomu, že se přestěhoval do bytu ke svým přátelům. Všechno se zhoršilo, protože se svými přáteli začal chodit do barů a klubů, opil se a omdlel. Vždy mi vyhrožoval po telefonu, kdykoli mu zavolám kvůli špatné radě, kterou mu jeho přátelé dávali. Miluji ho a byli jsme spolu 8 let před náhlou změnou, nemohl jsem otěhotnět a zjistil jsem, že je to moje chyba. Byl jsem tak smutný a frustrovaný až jednoho dne jsem procházel internet a viděl jsem lady, jak sdílí svědectví o mocném kouzelném kouzlu DR, SUNNY, které jí pomohlo přivést jejího manžela zpět kouzlem, takže jsem se rozhodl to dát taky vyzkoušejte a kontaktoval jsem DR. SUNNY e-mailem na drsunnydsolution1@gmail.com a vysvětlil jsem mu všechny své problémy a DR. SUNNY mi řekl, že bych se neměl bát, že mi pomůže vyřešit mé problémy, můj manžel se vrátí domů a DR. SUNNY mi také řekla, že by také mohl udělat kouzlo těhotenství. Také mi řekl, že kouzlo není pro mě škodlivé ani pro mého manžela. Rozhodl jsem se to zkusit a udělal jsem vše, co mi řekl, abych okamžitě udělal a udělal pro mě kouzlo. O dva dny později se můj manžel vrátil domů a omluvil se, že mu bylo líto, co mě to stálo, a teď jsme šťastní a šťastně žijeme spolu. O dva měsíce později jsem si uvědomil, že jsem těhotná. Teď jsem opravdu šťastný, protože už nevím, co říct, ale pokud jste tam venku, číst to a mít stejný problém se vztahem nebo máte potíže s otěhotněním manžela nebo přítele nebo problém jakéhokoli druhu, který je mimo lékařská síla, prosím, kontaktujte DR, SUNNY na jeho e-mailu je: drsunnydsolution1@gmail.com nebo co mu dává +2349030731985 a buďte si stoprocentně jisti, že má řešení vašich problémů.

    OdpovědětVymazat
  12. Hi Friends i am so glad to writing this article today to tell the world how Dr Emmanuel cured my HSV VIRUS,i have been detected with HSV-1 AND HSV-2 since five years ago, ever since then my life has been in complete bizarre and agony,i have used so many drugs that was prescribed to me by several doctors,but it didn't cure my HSV VIRUS neither did it reduce the pain,until a certain i was checking for solution in the internet,then miraculously came across Dr Emmanuel the powerful herbalist that cure numerous individuals HSV-1 AND HSV-2 INFECTION,i explained everything to him and prepared a cure that cure my HSV-1 AND HSV-2 disease totally after receiving his herbal medicine, so my friends viewers why wait and be suffer when there is someone like Dr Emmanuel that can cure any disease HIV/ CANCER/ HEPATITIS B VIRUS, you can contact his via E-mail: Nativehealthclinic@gmail.com IG: @dremmanuel2 or WHATSAPP +2348140073965 GOD BLESS YOU ALL?       

    OdpovědětVymazat
  13. Bylo to jako filmový trik, když mi doktor Edede přivedl mého manžela do 24 hodin, vyzkoušel jsem mnoho způsobů, jak dostat mého muže zpět, ale vždy se setkávám se špatnými lidmi, dokud jsem nemyslel doktora Ededeho radu každému, kdo má stejný problém kontaktujte ho na Ededetemple@gmail.com nebo Whatsapp +233235887825 Slibuji, že vás nikdy neodradíme.

    OdpovědětVymazat

Velmi děkuji za krásné a milé komentáře, které mi tu necháváte. Děkuji, Martina ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...