úterý 16. dubna 2013

Přestávka na kávu v zahradě ...


Všude je cítit jaro ... a i já Vám milé dámy posílám odpolední pozdrav jarem sladce prosycený.
Jak jsem psala v minulých příspěvcích, tak práce na zahrádce začaly a zdárně i pokračují. Ještě jsem si pro manžela na letošní rok vymyslela takové bedýnky na bylinky, tak doufám, že bude tak hodný a udělá mi je. Materiál už má, takže je to na dobré cestě. Až budou hotové, tak se pochlubím. Chtěla bych tři...na tymián, na mátu a na šalvěj nebo bazalku.
Manžel sám si zase vymyslel realizaci letní kuchyně s posezením, což bude projekt trošku složitější. Vzhledem k tomu, že si to ale vymyslel sám, tak to má dost velkou šanci na úspěch. Moje nápady totiž musí vždycky v manželově hlavě uzrát a někdy je proces zrání trošku delší, než bych si já představovala ☺☺☺


No a mezi zahradním zápolením si dáváme pravidelně i naši odpolední kávičku s "něčím na zub". Tentokrát je to linecký koláček s tvarohem, švestkami a citrónovo-kokosovou polevou.














Recept:

300g hladké mouky
165g jemného (moučkového) třtinového cukru
150g máslové hery
1 vejce
1 lžičku vanilkové tresti
2 lžičky vinného kamene nebo 1/2 sáčku kypřicího prášku

Na vále udělejte těsto a rozdělte ho na 2 části. Vyválejte jednu polovinu a dejte na pekáček vyložený pečicím papírem. Na to přijde náplň.

Náplň:

250g měkkého tvarohu
250g hrudkovitého tvarohu
cukr dle chuti

Rozmíchejte a naneste na těsto. Já jsem pokladla ještě půlkami zavařených švestek. Přikryjte druhou částí těsta, kterou také rozválejte. Propíchejte na několika místech vidličkou a dejte péci na 175°C dozlatova.
Po vychladnutí naneste citrónovou polevu a posypte kokosem.



Dobrou chuť !!!



Opatrujte se ♥♥♥
Všechny Vás objímám
Vaše Martina

11 komentářů:

  1. O tak to som sa navnadila na sladké. V chladničke mám ešte tiramisu, tak si idem hneď odkrojiť. Krásne fotky Marti.Andrea

    OdpovědětVymazat
  2. Tvé povídání o zrání tvých nápadů v manželově hlavě mě velmi pobavilo a něco mi to dobře připomíná :-D
    Tak doufám že bedýnky na bylinky klapnou ještě letos na jaře ;-)
    Krásné kávově-sladké přestávky v zahradě ti přeje z Provence,
    Anýzovka

    OdpovědětVymazat
  3. Martinko, krásný příspěvek. My jsme včera s manželem sedli do auta a jeli na chaloupku na kafčo a ráno brzo do práce, ale stálo to za to. A s tím zráním nápadů, to je jako by jsi psala o mém manželovi. Já už říkám kdo si počká, ten se dočká. Většinou manžel nápady ještě dopiluje. Tak se těším na bedýnky. Krásný sluníčkový den Rija

    OdpovědětVymazat
  4. A zase som raz načerpala energie na Tvojich stránkach. Krásny príspevok, koláčik vyzerá naozaj vábne. Teším sa na ďalšie Tvoje fotografie a príspevky.
    Pekný deň.
    Ľubica

    OdpovědětVymazat
  5. Mňamka :-) Krásné fotečky plné pohodičky a jara!!!

    OdpovědětVymazat
  6. Hmm Martinko, ten zákusek vypadá lákavě. A strašně moc se mi líbí tvůj hrníček. Dneska jsem z naší kanceláře koukala závistivě ven, tak krásně tam svítilo sluníčko a já musela "čučet" do počítače :-( Tak snad se budu vystavovat slunci o víkendu :-)
    Alča

    OdpovědětVymazat
  7. Chvilička na kávičku a koláček na zahrádce, jéjej jéjej, Marti, Ty mi děláš chutě :o) díky za príma recept, ukládám do sbírky! Hezký večer, L.

    OdpovědětVymazat
  8. Buchticka vypada opravdu lakave, tvaroh mame moc radi, tak nekdy vyzkousim. Mas tu moc hezky a krasne fotky! Zdravim pres pul sveta :)

    OdpovědětVymazat
  9. No, koukám, že plánů máte spoustu, to je potřeba posilnit se výbornou kávou a úžasným dezertem. Děkuji za recept, Martinko a přeji krásný den, Helena

    OdpovědětVymazat
  10. Moc tě zdravím Martinko...není nad posezení venku při dobré kávičce a koláči...ten tvůj vypadá moc povedeně.
    Už se nemůžu dočkat foteček manželova díla.
    Marti...pohodový víkendík.pa,pa♥ Jana

    OdpovědětVymazat
  11. Martinko,
    koláč vypadá nádherně .... venkovní posezení u kávy a nějaké té dobrůtky taky miluju .... už se moc těším na výsledky manželových projektů ...... pa, pa Marki

    OdpovědětVymazat

Velmi děkuji za krásné a milé komentáře, které mi tu necháváte. Děkuji, Martina ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...