neděle 21. září 2014

Večerní vůně podzimního pečiva


Dobrý večer Vám všem !


Včera upekl můj muž 
jablečný štrůdl...ale dámy...chuti nadpozemské.
Opravdu nepřeháním, lepší jsem nikdy nejedla.
Nepeče vůbec často, ale když, tak to stojí za to.
Koukala jsem mu přes ruku...jablka podsypal kokosem,
 uprostřed nich udělal potůček domácích povidel.
Vše na závěr posypal vlašskými ořechy a rozinkami... zkrátka nemělo to chybu.
Mrzí mě, že jsem ho nestihla vyfotit, tak rychle zmizel ☺

Musela jsem se tedy "pochlapit" 
a vymyslet také něco mňam.
Šla jsem do slané chuti a upekla

CELOZRNNÉ SLANÉ HOUSTIČKY
...DÝŇKY...

Použila jsem rohlíkové těsto obohacené o chlebové koření a slunečnicová semínka.
Jako stopky posloužily čtvrtky vlašských ořechů.



Ve spojení s domácím tymiánovým žervé
je chuť moc dobrá...



Existuje mnoho receptů na domácí čerstvý sýr, určitě i Vy máte ty svoje vyzkoušené.
Já dělám žervé z jednoho velkého řeckého jogurtu, jednoho velkého smetanového jogurtu, 2 lžiček soli a bylinek dle chuti.
Vše promíchám a nechám několik hodin vykapat.




Přeji Vám všem klidný zbytek neděle.
My se doma těšíme na seriál Vinaři.
K tomu si otevřeme vínko, které jsme si koupili na naší letošní cestě po jižní Moravě (takže přesně na místech, kde se seriál natáčel).



Objetí všem
Martina

12 komentářů:

  1. Marti to vypadá nádherně. Děláš mi velké chutě. Velkou pochvalu i manželovi, ten můj nepeče vůbec,
    ale občas něco úžasného uvaří. Chlapi se nebojí experimentovat a většinou co ukuchtí, tak stojí za to.
    Krásný zbytek neděle Anny

    OdpovědětVymazat
  2. Martinko, moc Tě zdravím a chválím Tebe i manžela.Houstičky " dýňky " vypadají luxusně a ve spojením se žervé to musí být opravdová lahůdka.
    Pa Jana

    OdpovědětVymazat
  3. Tak jsem tady zase Martinko! Je zírám, můj může vaří a skvěle, ale sladké, to fakt néé :o) Ty tvoje dýněčky vypadají opravdu výborně!
    Užijte si víno i Vinaře, my se před chvílí vrátili z víkendu ve Znojmě, co ti mám povídat :o)
    Krásný večer, Helena

    OdpovědětVymazat
  4. Martinko,
    tvé houstičky "dýňky" jsou přímo k nakousnutí, hned bych si s chutí jednu dala, když už ten "božský" štrůdl nezbyl :o):o) ....pa, pa Marki

    OdpovědětVymazat
  5. Martinko vidím, že jste se OBA krásně u pečení vystřídali ♥ a večer u telky ,,na zdraví,, !!!!

    OdpovědětVymazat
  6. Martinko, vypadají a určitě i chutnají výborně...přeji krásný nový týden..Inka

    OdpovědětVymazat
  7. To vyzerá priam božsky, teraz si mi naštartovala chuťové bunky, toto som o jedenástej večer ani nemala rozklikávať, ach ja nešťastnica :) Ak by sa dalo, bol by receptík no tuto dobrotu? Ďakujem už dopredu :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Renuško...koukni se sem: http://myhappyangels.blogspot.cz/2014/02/domaci-celozrnne-rohliky.html
      Pa Martina

      Vymazat
  8. No to sú parádne tekvičky, Okrem toho, že sú dekoračné, ešte sa dajú aj spapkať. Zdravím aj manžela. Andrea

    OdpovědětVymazat
  9. Marti, jablečný štrůdl už od malička nepatří mezi mé favority, ale kombinace s kokosem a povidly mě doslova nadchla... na 100% udělám..., když prohlížím fotky, asi jen u štrůdlu nezůstanu... Krásný den. Lidka

    OdpovědětVymazat
  10. Všem Vám děvčata velmi pěkně děkuji za milé komentáře.
    Vaše Martina

    OdpovědětVymazat

Velmi děkuji za krásné a milé komentáře, které mi tu necháváte. Děkuji, Martina ♥